Cele mai citite
 


Olt: Peste 700 de bolnavi cu viroze şi pneumonii
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Slatina, 7 ian /Agerpres/ - Aproape 200 de persoane au fost internate în spitalele din judeţul Olt în ultima săptămână din cauza unor infecţii respiratorii acute şi a pneumoniilor, în timp ce alte peste 500 de persoane se tratează la domiciliu din cauza aceloraşi afecţiuni.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu, a declarat presei vineri că deşi s-au înregistrat sute de cazuri de pacienţi cu pneumonie şi viroze, incidenţa acestor afecţiuni este normală pentru sezonul rece şi este îmbucurător că în judeţul Olt încă nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
Gabriela Gogiu a spus că în ultima săptămână s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie 539 de persoane care au fost diagnosticate cu infecţii respiratorii acute şi 57 dintre respectivii pacienţi au fost internaţi.
Tot în ultima săptămână s-au înregistrat şi 230 de cazuri de penumonii, dintre care 120 au necesitat internarea.
Aproape o treime dintre pacienţii cu viroze şi pneumonii sunt copii cu vârste de până la 4 ani, majoritatea celor internaţi fiind tot copii. Reprezentanta DSP a menţionat că este posibil ca şi în săptămânile următoare să fie sute de persoane cu afecţiuni respiratorii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Tendinţă de creştere a numărului de viroze şi pneumonii Peste 260 de persoane din judeţul Olt au fost internate în ultima săptămână în spital din cauza infecţiilor respiratorii acute şi a pneumoniilor, incidenţa acestor afecţiuni fiind în creştere potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Olt: Peste 120 de persoane spitalizate în ultima săptămână din cauza afecţiunilor respiratorii Peste 120 de persoane au fost internate în spitale în ultimele şapte zile din cauza unor afecţiuni respiratorii, respectiv viroze şi pneumonii, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: A crescut frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii; cei mai afectaţi sunt copiii şi tinerii Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii acute şi pneumonii a crescut săptămâna trecută, odată cu scăderea temperaturilor, peste o sută de persoane din judeţul Olt necesitând internarea în spitale din cauza afecţiunilor menţionate, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Olt: Peste o mie de cazuri de viroze şi pneumonii Peste o mie de persoane au ajuns în ultimele două săptămâni la medicii de familie sau la spitale din cauza unor viroze şi pneumonii apărute pe fondul răcirii bruşte a vremii.
Olt: Peste 20.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei Peste 20.000 de persoane din judeţul Olt, în mare parte persoane cu afecţiuni cronice şi vârstnici, au fost vaccinate până în prezent împotriva virusului gripal, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.