Cele mai citite
 


Numărul sinucigaşilor din Japonia depăşeşte 30.000 pentru al 13-lea an la rând
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tokio, 7 ian /Agerpres/ - În 2010, numărul japonezilor care au ales să-şi ia viaţa a fost de 31.560, depăşind 30.000 pentru al 13-lea an la rând, a declarat Agenţia Naţională de Poliţie într-un raport preliminar întocmit vineri şi citat de Kyodo.
Totuşi, numărul sinucigaşilor a scăzut în 2010 cu 3, 9% (1 285 de cazuri) faţă de anul precedent, înregistrându-se una dintre cele mai scăzute rate ale sinuciderii din ultimii zece ani.

Responsabil pentru aceasta este guvernul condus de Partidul Democratic al Japoniei. Anul trecut campaniile anti-suicid ale guvernului s-au dovedit benefice, în lunile imediat următoare rata sinuciderilor scăzând faţă de anul precedent cu 15, 9% în aprilie şi 13, 5% în octombrie. În noiembrie însă numărul cazurilor a crescut cu 10%, în mare parte din cauza problemelor financiare. Numărul sinucigaşilor a scăzut în prima jumătate a anului, după care a oscilat.

În unele luni din 2008 şi 2009 se înregistrau peste 3 000 de sinucideri, acum numărul cazurilor nu a trecut de 3 000 lunar.

Guvernul a înfiinţat în toamna lui 2009 o echipă pentru strategii de urgenţă care a colaborat cu grupurile civile şi medicii pentru prevenirea sinuciderilor.

Echipa a elaborat măsuri ce urmează a fi aplicate de ministerele şi agenţiile competente. Printre acestea se numără amplasarea mai multor standuri publice unde oamenii pot primi consiliere despre probleme mentale şi financiare şi redactarea de măsuri de prevenire în funcţie de regiune, bazate pe statisticile poliţiei.

Guvernul a pus bazele unui grup operativ de lucru, responsabil cu aplicarea măsurilor. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Patru pacienţi cu gripă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Numărul cazurilor de gripă din judeţul Olt continuă să crească, luni fiind confirmată prezenţa virusului la şase persoane care au fost internate de săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu simptomele specifice, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.
Galaţi: Numărul cazurilor de mame minore a crescut anul trecut de aproape patru ori faţă de 2010 Galaţi, 5 iun /Agerpres/- Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi a înregistrat în anul 2011 nu mai puţin de 114 cazuri de mame minore, un număr de aproape patru ori mai mare faţă de 2010, când au fost doar 31, a declarat, marţi, pentrru AGERPRES, directorul Agenţiei...
Olt: Numărul cazurilor de gripă AH1 a ajuns la 10; printre noile cazuri, doi copii Numărul cazurilor de gripă AH1 din judeţul Olt, confirmate prin analize de laborator, a ajuns la 10, după ce miercuri a fost confirmată prezenţa virusului la încă patru pacienţi, doi adulţi şi doi copii, iar alte şase au fost confirmate în ultimele 10 zile, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt...
Numărul cazurilor de cancer cauzat de papillomavirus a crescut în SUA Numărul cazurilor de cancer asociat cu papilomavirus uman (HPV), în special cu transmitere sexuală, a crescut în SUA ajungând aproape la 39.000 de cazuri pe an în perioada 2008-2012, conform celor mai recente estimări federale, informează agenţia France Presse (AFP).
Raport ANA: Numărul deceselor asociate consumului de droguri, în creştere anul trecut Numărul cazurilor de deces asociate consumului de droguri a fost anul trecut în creştere faţă de 2011, tendinţa fiind de revenire la nivelul anilor 2007-2010, relevă Raportul naţional privind situaţia drogurilor pe anul 2012 lansat joi de ANA.
Japonia a dat 184.000 de dolari statului Haiti, pentru combaterea epidemiei de holeră Guvernul japonez a acordat un ajutor de urgenţă în valoare de 15 milioane de yeni (circa 184.000 de dolari) statului Haiti, pentru a face faţă epidemiei de holeră din ţară, transmite joi Efe.