Cele mai citite
 


Dioxină: Autorităţile germane evocă o contaminare de origine 'criminală'
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Berlin, 7 ian /Agerpres/ - Ministerul german al Agriculturii a evocat vineri 'indicii care susţin mai curând' o origine criminală în scandalul contaminării cu dioxină, care a afectat o bună parte a ţării, informează France Presse.
'Indiciile susţin mai degrabă, până în prezent, o puternică doză de acţiuni criminale', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, în cadrul unei conferinţe de presă a guvernului.

Grăsimi de uz industrial au fost amestecate cu grăsimi destinate alimentelor pentru animale şi păsări, contaminând ouă şi carne porc cu dioxină, substanţă cancerigenă.

'Încă nu ştim câţi agricultori sunt vizaţi. Trebuie clarificat contextul şi circumstanţele cazului (...) Însă ministrul (agriculturii Ilse Aigner) a spus clar (joi) că agricultorii suferă de pe urma unei situaţii provocate, din câte se pare - o spun cu prudenţă - de o doză de energie criminală', a declarat purtătorul de cuvânt.

Producerea grăsimilor de uz industrial este mai ieftină decât cea a grăsimilor alimentare. 'În astfel de cantităţi, nu poate fi vorba de o eroare', a apreciat un responsabil al autorităţilor din Saxonia Inferioară, Konrad Scholz.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să se pronunţe asupra ideii unui fond special sau a unui ajutor de urgenţă pentru a-i sprijini pe agricultorii afectaţi de acest caz, aşa cum a evocat preşedintele Federaţiei agricole (DBV), Gerd Sonnleitner.

Circa 4.700 de ferme şi exploataţii agricole sunt temporar închise, din cauza riscului de contaminare cu dioxină, a anunţat joi Ministerul Agriculturii.

Gerd Sonnleitner a evaluat, pentru cotidianul Neue Osnabr?cker Zeitung, prejudiciul între 40 şi 60 de milioane de euro pe săptămână şi a cerut crearea unui fond de ajutor alimentat de furnizorii de alimente pentru animale.

Grăsimile alimentare fabricate de grupul german Harles & Jentzsch se află la originea scandalului contaminării cu dioxină a unor produse exportate până în Olanda şi Marea Britanie.

De altfel, autorităţile olandeze au anunţat vineri că au confiscat, marţi, circa 136.000 de ouă provenite din Germania şi suspectate a fi contaminate cu dioxină. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
CE: va fi nevoie de timp pentru a şti dacă Germania a exportat produse cu dioxină Bruxelles, 5 ian /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră că va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă Germania a exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt comunitar, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
(Corespondenţă)Dioxina - sistemul actual de alertă rapidă în UE este unul bun, afirmă ministrul Valeriu Tabără Sistemul actual de alertă rapidă în vigoare în Uniunea Europeană pentru a trata cazuri precum cel al dioxinei din Germania este unul bun, iar acest lucru a fost evidenţiat recent când toate statele membre au fost alertate în interval de câteva ore de situaţia din Germania, a declarat luni ministrul român...
Alimentatia si osteoporoza Sistemul osos are nevoie de o dieta echilibrata, care sa contina atat macronutrienti (energie, proteine, grasimi si zaharuri),cat si micronutrienti (vitamine, minerale), necesari pentru dezvoltarea normala si refacere.
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.