Cele mai citite
 


Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.
'Aştept şi cer autorităţilor locale un buget însemnat pentru spitalele pe care le au în subordine. Este unul dinte domeniile cele mai importante, eu îl consider cel mai important, din subordinea autorităţilor locale, iar pacienţii trebuie să simtă că s-a îmbunătăţit calitatea actului medical. Astfel, eu cer autorităţilor locale să aloce din bugetele lor, care vor fi alocate în această perioadă, cel puţin 3% pentru sistemul sanitar, pentru infrastructură, pentru dotări, pentru alte tipuri de servicii,' a declarat, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministrul Sănătăţii a precizat că descentralizarea nu s-a făcut pentru autorităţile locale doar ca să schimbe unii manageri cu alţii, ci înseamnă implicare, aducere de fonduri la spitale şi asumarea răspunderii, chiar şi câteodată a unor decizii care pot părea nepopulare.
'Dacă sunt autorităţi care mai aşteaptă în continuare ca Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională să le acopere toate cheltuielile la spitale, atunci cred că ei nu au înţeles descentralizarea. Descentralizarea înseamnă că te implici, că reorganizezi, să reduci numărul de paturi, exemplul Oradiei este foarte bun, la fel şi în Dâmboviţa sau Arad,' a subliniat ministrul.
Potrivit ministrului Sănătăţii, obiectivul prioritar al ministerului pe anul 2010, descentralizarea spitalelor, realizat în proporţie de 99%, a însemnat preluarea de căte autorităţile locale a 370 de spitale, din 373 de spitale din ţară propuse guvernului pentru descentralizare.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, s-a aflat vineri la Oradea într-o vizită de lucru, cu scopul de a verifica modul în care s-au realizat investiţiile în spitalele preluate de municipalitate şi stadiul lucrărilor de reabilitare din fonduri ale ministerului.
Astfel, ministrul a vizitat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, unde a inaugurat secţia de chirurgie 2, clinica de chirurgie 1 şi secţia de cardiologie, Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie, şi Spitalul Clinic Municipal 'Dr. Gavril Curteanu', care au primit finanţare de peste 30 de milioane de lei pentru investiţii.
Totodată, ministrul, alături de primarul Ilie Bolojan, cei doi viceprimari ai oraşului şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor locale au participat la inaugurarea Centrului Regional Sud-Est European de Transfuzie şi Siguranţă Sanguină Oradea, unicul din ţară şi care va un centru de coordonare pentru cele nouă ţări din sud-estul Europei pentru politici de intervenţie în domeniul transfuziei sanguine. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Cseke Attila a inugurat două secţii reabilitate la Spitalul Cilinic Judeţean din Oradea Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri etajul şapte al Spitalului Clinic Judeţean Bihor, practic al cincilea etaj care a fost complet reabilitat în ultimul an şi jumătate, cu finanţare de la minister, parţial, şi cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Bihor: Ministrul Sănătăţii a inaugurat Spitalul Municipal din Oradea, renovat complet Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat vineri reconstrucţia totală a Spitalului Municipal din Oradea, realizată în perioada 2005-2011, prin fonduri alocate de la Ministerul Sănătăţii (80%) şi Primăria Oradea (20%).
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Bihor: Centrul Regional Sud Est European de Transfuzie Sanguină, inaugurat la Oradea Oradea, 7ian/Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a inaugurat, vineri, la Oradea, Centrul Regional Sud-Est European de Transfuzie Sanguină, unic în regiunea de Sud-Est a Europei, coordonator în domeniul transfuziei şi siguranţei sângelui, dar şi promotor al unor politici de intervenţie trans...