Cele mai citite
 


Tulcea: Funcţionarea magazinelor de etnobotanice, suspendată
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tulcea, 7 ian /Agerpres/ - Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a decis suspendarea activităţii tuturor magazinelor care comercializează produse etnobotanice.
Edilul municipiului a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că decizia de suspendare a fost transmisă în conformitate cu prevederile Regulamentului de funcţionare a acestor magazine, aprobat în decembrie 2010 de consilierii locali.
'Niciunul din aceste magazine nu îndeplineşte condiţiile de funcţionare, potrivit Regulamentului', a menţionat primarul Hogea.
Pe data de 20 decembrie 2010, consilierii locali tulceni au aprobat Regulamentul de funcţionare a magazinelor care comercializează produse ce conţin substanţe ce înlocuiesc stupefiantele şi substanţe psihotrope, conform căruia aceste magazine pot să funcţioneze doar la o distanţă de 2.500 de metri de unităţile de învăţământ, baze sportive, locuri de joacă pentru copii, parcuri, spitale, centre de asistenţă socială, cantine sociale, lăcaşuri de cult, cimitire, centre cultural-artistice, gări, autogări şi unităţi militare.
Decizia a fost luată după ce, potrivit autorităţilor medicale, anul trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat 55 de pacienţi, cu vârste de la 14 la 45 de ani, care au consumat substanţe halucinogene şi care au necesitat 1-3 zile de spitalizare.
De altfel, de la începutul acestui an, potrivit autorităţilor medicale, au mai fost înregistrate circa 5 cazuri de pacienţi cu diferite simptome cauzate de consumul de substanţe etnobotanice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: A scăzut vârsta pacienţilor intoxicaţi cu substanţe psihotrope Tulcea, 14 feb /Agerpres/ - Vârsta pacienţilor internaţi în Secţia Psihiatrie din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea intoxicaţi în urma consumului de substanţe psihotrope a scăzut, potrivit şefului secţiei, Mihai Tatu, deşi magazinele care comercializează plantele etnobotanice s-au închis în urmă...
Tulcea: Numărul persoanelor dependente de substanţe cu efect psihoactiv, în creştere Numărul persoanelor aflate sub tratament în urma consumului de etnobotanice sau alte substanţe cu efect psihoactiv a crescut, deşi comercializarea acestora a fost interzisă la Tulcea în urmă cu aproape doi ani.
Tulcea: Tânăr cercetat penal pentru comercializare de produse etnobotanice Un tânăr în vârstă de 23 de ani este cercetat penal pentru comercializare de produse etnobotanice, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Tulcea.
Tulcea: Bolnavii din Spitalul Judeţean de Urgenţă şi persoanele din centrele sociale beneficiază de agent termic Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea a făcut, miercuri, primele probe pentru furnizarea agentului termic în unitate, în condiţiile în care, în ultimele zile, temperaturile au scăzut sub 10 grade Celsius, iar sistemul centralizat de furnizare a căldurii din municipiu nu a fost pus încă în funcţiune...
Tulcea: Tineri arestaţi pentru că doreau să vândă 406 pliculeţe cu produse etnobotanice Trei tineri tulceni au fost arestaţi după ce au fost prinşi de poliţişti că vindeau produse etnobotanice, asupra lor fiind găsite 406 pliculeţe cu fragmente vegetale.
Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri; 52 de consumatori, internaţi de urgenţă în spital Procurorii DICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare...