Cele mai citite
 


Copiii cu astm bronşic beneficiază de un proiect de terapie emoţională prin arta fotografică
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 7 ian /Agerpres/ - Asociaţia Asertiv din Târgu Mureş va derula, începând din această lună, până în noiembrie, proiectul 'Terapia emoţională şi prin arta fotografică a copiilor cu astm bronşic', a declarat presei, vineri, psihologul Lucia Coşa, coordonatorul proiectului.
Potrivit acesteia, proiectul are ca scop dezvoltarea unui serviciu specializat de intervenţie prin psihoterapie raţional emotivă, care să se adreseze copiilor diagnosticaţi cu astm bronşic cu vârsta cuprinsă între 7 şi 12 ani.
Lucia Coşa a spus că în activitatea sa a constatat că mulţi dintre copiii bolnavi de astm bronşic dezvoltă o serie de probleme emoţionale şi comportamentale care îi împiedică să se integreze social şi şcolar corespunzător şi că aceştia beneficiază doar de tratament medicamentos, nu şi de unul psihologic.
'Copiii respectivi sunt mai fragili, trăiesc cu sentimentul că sunt altfel', a arătat psihologul, care a precizat că la baza apariţiei acestor probleme emoţionale şi comportamentale stă de multe ori o gândire iraţională şi o încredere în sine scăzută.
'Intervenţia terapeutică va fi completată de participarea copiilor selectaţi la un curs de iniţiere în fotografie, astfel ca prin însuşirea noţiunilor şi tehnicilor de bază ale fotografiei, copiii cu astm bronşic să dispună de o modalitate nouă şi creativă de exprimare a propriilor gânduri şi emoţii', a arătat psihologul.
De copii se vor ocupa doi psihologi şi un specialist în arta fotografică.
Copiii vor beneficia gratuit de câte două ore de evaluare psihologică individuală, de un program terapeutic de 20 de şedinţe şi de 12 ateliere de iniţiere în fotografie.
Pentru ca de acest proiect să beneficieze copii ai căror părinţi au posibilităţi materiale reduse, iniţiatorii au apelat la medicii de familie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Primarul din Târgu Mureş vrea fişe dentare pentru toţi copiii între 6 şi 16 ani Primarul din Târgu Mureş, dr. Dorin Florea, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că doreşte ca, în baza unei iniţiative a municipalităţii în colaborare cu medici stomatologi şi studenţi de la Stomatologie, fiecărui copil care învaţă în oraş, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, să i se întocmească...
SCJU Târgu Mureş a beneficiat de o donaţie de 1 milion de lei pentru achiziţionarea de paturi speciale pentru ATI Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat, marţi, că a beneficiat de o sponsorizare în valoare de 1.000.000 lei pentru achiziţionarea unor paturi pentru ATI cu dotarea specială necesară pentru desfăşurarea activităţii de anestezie şi terapie intensivă.
A XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative, la Târgu Mureş Asociaţia Naţională de Îngrijiri Paliative (ANIP) şi Fundaţia HOSPICE Casa Speranţei organizează, începând de joi, la Târgu Mureş, a XVI-a Conferinţă Naţională de Îngrijiri Paliative sub genericul 'Îngrijirea paliativă: dialog şi conexiune'.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Mureş: Recepţie finală a unicului proiect din ţară pe îmbunătăţirea sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă Reprezentanţii judeţelor din Regiunea de Dezvoltare Centru, ai ministerelor Administraţiei şi Internelor, Dezvoltării şi Turismului şi Sănătăţii au participat, sâmbătă, la Târgu Mureş, la recepţia finală a primului proiect regional din ţară care a intrat în finanţare după aderarea României la Uniunea...