Cele mai citite
 


Ministrul Cseke dezaprobă obligarea la contribuţie a pensionarilor cu pensii mai mici de 740 de lei
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că nu este de acord cu ordinul preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, potrivit căruia din 1 ianuarie 2012 vor fi obligaţi la plata contribuţiei şi pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, adăugând că aceasta este o nouă dovadă privind necesitatea eliminării 'dublei comenzi' din sistemul sanitar.
Ministrul Cseke, aflat vineri, în vizită prin spitalele orădene, a precizat, în conferinţă de presă, că nu a văzut încă ordinul, postat pe site-ul CNAS, despre care l-au informat doar colegii de la minister, dar că, în opinia sa, este 'o nouă dovadă de ce nu trebuie să fie comandă dublă în sistemul sanitar'.
'Nu se poate ca ministerul să spună într-un fel, iar Casa să procedeze altfel. Eu, din punct de vedere al ministrului Sănătăţii, nu sunt de acord cu un asemenea text', a declarat, în conferinţă de presă, Cseke. Mai mult decât atât, a adăugat el, textul invocat nici nu poate fi introdus în modificarea legislaţiei.
'Aceasta este o reglementare strict de nivelul legii şi nu poate fi legea modificată printr-un ordin. Oricum, eu nu-l susţin. Am să mă documentez şi voi avea o discuţie cu cei de la Casă,' a menţionat Cseke. Ministrul Sănătăţii a mai subliniat că nici nu a avut în intenţie aşa ceva, afirmaţie întărită recent şi în conferinţă de presă la Bucureşti, unde a declarat că ministerul nu are în intenţie noi lărgiri de contribuitori.
Potrivit proiectului postat pe site-ul CNAS, pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei vor fi obligaţi să achite 5,5% din cuantumul pensiei cu titlul de contribuţie la asigurările de sănătate începând din 1 ianuarie 2012. În prezent, contribuţia la fondul de sănătate este obligatorie doar pentru pensionarii ale căror pensii depăşesc nivelul de 740 lei lunar. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Cseke agreează proiectul salarizării diferenţiate a medicilor, după performanţe Oradea, 7 ian/Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a anunţat, vineri, necesitatea unui proiect de salarizare diferenţiată a medicilor, după performanţele profesionale, ceea ce va însemna 'o schimbare de filosofie completă' .
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
Cseke Attila: Reorganizarea spitalelor a fost în programul mai multor miniştri ai sănătăţii, fără curaj Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat vineri, la Oradea, în contextul moţiunii simple anunţate de USL, că reorganizarea spitalelor este prezentă de ani de zile în programul mai multor miniştri ai sănătăţii, dar care nu au avut curajul de a o pune în practică.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...