Cele mai citite
 


Teleorman: Situaţie 'tensionată' la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alexandria, 7 ian /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman ar putea ajunge să solicite întoarcerea la Ministerul Sănătăţii a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, deşi în vara anului trecut administraţia locală preluase unitatea sanitară, conform procesului de descentralizare iniţiat de Guvern, a declarat vineri preşedintele CJ, Liviu Dragnea.
Acesta a arătat, în cadrul şedinţei extraordinare a CJ de vineri, că la acest spital a fost numit pe 3 ianuarie, prin decizia sa, un manager interimar, dar acesta nu-şi poate îndeplini atribuţiile deoarece vechiul director, 'încurajat iresponsabil de un demnitar', nu a acceptat să predea gestiunea, deşi i-a expirat contractul.
'Aici a fost organizat un simulacru de concurs printr-un consiliu de administraţie în care nu se regăsesc reprezentanţii CJ', a afirmat Dragnea. 'Spitalul Judeţean este sub autoritatea CJ şi legea prevede clar că acolo conducerea interimară este desemnată de preşedintele CJ', a mai precizat Liviu Dragnea.
În opinia sa, instituţiile abilitate, cum ar fi Parchetul şi Poliţia, trebuie să intervină şi să stopeze ilegalităţile pentru ca activitatea din cea mai importantă unitate sanitară a judeţului să reintre în normalitate.
Preşedintele CJ a declarat că 'situaţia tensionată' existentă la acest spital a fost discutată cu premierul Emil Boc, cu Ministrul Sănătăţii Cseke Attila şi Ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş, primindu-se asigurări din partea acestora că se va face o analiză şi se vor lua măsuri.
Deocamdată, consilierii judeţeni au aprobat constituirea unei comisii de verificare a activităţii economico-financiare la Spitalul Judeţean de Urgenţă în perioada ianuarie-februarie 2011. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria are un nou manager Printr-o dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Liviu Dragnea, medicul Valentin Filip a fost numit manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
Teleorman: Demersuri pentru modernizarea blocului operator de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a aprobat indicatorii şi documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii "Modernizare bloc operator la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria", valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 2,6 milioane de lei.
Teleorman: CJ a aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat miercuri Regulamentul de organizare şi funcţionare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria, care, prin reorganizare, a preluat şi personalul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din localitatea Balaci.
Teleorman: Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitat cu bani europeni Procedurile de achiziţii publice necesare implementării proiectului 'Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria', iniţiat de Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, au fost demarate, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.
Teleorman: Spital de psihiatrie desfiinţat şi inclus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria Spitalul de Psihiatrie Cronici Balaci din Teleorman a fost desfiinţat urmând a fi reorganizat ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria, conform unei hotărâri adoptată marţi în şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.
Teleorman: Managerul spitalului din Alexandria nu se consideră incompatibil Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Alexandria, Filip Valentin, consideră că este nevinovat, deşi a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).