Cele mai citite
 


Demisia a 3.800 de medici ameninţă să paralizeze sectorul sănătăţii din Cehia
vineri, 7 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Praga, 7 ian /Agerpres/ - Demisia a 3.800 de medici cehi ameninţă să paralizeze jumătate din centrele medicale din Cehia odată ce aceasta va deveni efectivă în luna martie, a semnalat vineri Sindicatul Medicilor din Republica Cehă (LOK-SCL), potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Aceste renunţări se produc în cadrul campaniei sindicale 'Mulţumim, plecăm', care solicită salarii mai bune pentru medici. Aceştia ameninţă că vor pleca în alte ţări precum Germania sau Austria, pentru a lucra pe un salariu mult mai mare.

Sindicatul a considerat 'iresponsabil' guvernul de coaliţie de centru dreapta, condus de Petr Necas, pentru că nu a răspuns revendicărilor privind mărirea salariului de la 2.000 euro (în prezent), cu ore suplimentare şi gărzi, la 2.800 euro, fără ore suplimentare şi gărzi.

'Este iresponsabil să laşi lucrurile să meargă atât de departe', a declarat, pentru EFE, Michal Sojka, membru al consiliului director al LOK-SCL, după ce 3.800 de medici şi-au prezentat în ultimele zile demisia în spitalele lor.

Dacă demisia va deveni efectivă, după o perioadă de reflecţie care se încheie la 1 martie, există pericolul ca jumătate din centrele medicale să fie serios afectate.

'Nu este adevărat că se pot găsi înlocuitori pentru aceşti medici', a asigurat Sojka. Potrivit acestuia, 'noi medici au subscris petiţiei' şi acesta este motivul noii atenţionări adresate guvernului, care 'nu a făcut nimic în aceste nouă luni'.

Condiţiile de muncă din sector au determinat în ultimii ani plecarea unor medici în alte ţări, mai ales în Germania, Austria şi Marea Britanie.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
APMGR este membru al Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice (EGA) Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) este începând din această lună membru al Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice (EGA), se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei transmis marţi.
Frankfurter Rundschau: Nici urmă de valuri de imigranţi români şi bulgari de la 1 ianuarie în Germania Un val de plecări către locuri de muncă în Germania nu este de sesizat în România şi Bulgaria: avioanele, autobuzele şi trenurile către nord-vestul continentului nu au fost mai pline ca în alte dăţi înainte sau după Anul Nou, odată cu ridicarea definitivă a restricţiilor asupra accesului pe piaţa forţei...
Fostul director al Poştei Române, dar şi foşti primar, prefect şi ministru - pe lista de candidaţi ARD Prahova Membrii Alianţei România Dreaptă (ARD) Prahova şi-au depus, luni, candidaturile la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Prahova pentru alegerile parlamentare din data de 9 decembrie, printre candidaţi aflându-se fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel...
SPITALUL SANADOR ESTE ATESTAT CA PRIMUL CENTRU DE EXCELENȚĂ ÎN CHEMOEMBOLIZAREA HEPATICĂ CU MICROSFERE TANDEM, DIN EUROPA CENTRALĂ ȘI DE SUD-EST Spitalul Sanador a devenit primul centru de excelență în chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile din Europa Centrală și de Sud-Est și al doilea din Europa, după cel din Universitatea Heidelberg, Germania.
Germania nu este chiar un model în materie de ocupare a forţei de muncă /comisar european/ Berlin, 23 mai /Agerpres/- Germania nu este chiar un model de urmat în materie de ocupare a forţei de muncă, consideră comisarul european pentru afaceri sociale, Laszlo Andor, într-un interviu acordat AFP la Leipzig, în timpul evenimentelor legate de împlinirea a 150 de ani de social-democraţie germană...
Estonienii merg la serviciu şi când sunt bolnavi pentru a nu pierde la salariu Aproximativ 60% dintre estonieni au afirmat că merg la serviciu chiar şi atunci când sunt bolnavi pentru a nu pierde o parte din salariu după cum prevede legislaţia de austeritate în această ţară baltică cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, potrivit unui sondaj de opinie efectuat recent, informează...