Cele mai citite
 


Timiş: Prima prelevare de organe din acest an, la Spitalul Judeţean
sâmbătă, 8 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 8 ian /Agerpres/ - Prima prelevare de organe din acest an a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.
Potrivit coordonatorului Transplant al spitalului, dr. Dan Ilincariu, specialiştii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), împreună cu două echipe de medici din Bucureşti şi Cluj, au prelevat rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală.
Persoana de la care s-a efectuat prelevarea a fost un bărbat în vârstă de 60 de ani, din judeţ, internat la spital cu o noapte înainte, cu accident vascular cerebral, iar vineri după-amiază a fost declarat în moarte cerebrală.
'Din păcate, cu toate eforturile depuse de echipa de la ATI, nu am mai putut face nimic pentru salvarea pacientului. Familia şi-a dat acordul pentru a preleva rinichii şi ficatul. Rinichii au fost prelevaţi de echipa din Cluj, iar ficatul de cea din Bucureşti', a declarat Ilincariu.
În anul 2009, la Spitalul Judeţean Timişoara s-au efectuat doar trei prelevări de organe, dar în 2010 s-au operat douăzeci şi una de prelevări, familiile persoanelor aflate în moarte cerebrală fiind mult mai deschise faţă de acest aspect şi dându-şi acordul pentru prelevarea de organe. AGERPRES/(AS - Otilia Halunga)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medicii de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, împreună cu medici din Bucureşti şi din Cluj, au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, cea de-a treia prelevare de organe din acest an.
Timiş: Prima prelevare de ţesut osos din acest an, la Spitalul Judeţean Timişoara Timişoara, 22 feb /Agerpres/ - O echipă de chirurgi de la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi Cluj, au efectuat, marţi dimineaţă, cea de-a noua prelevare de organe din acest an, în cadrul căreia s-a...
Timiş: Prelevare de organe de la un tânăr de 24 de ani Timişoara, 18 feb /Agerpres/ - La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a fost efectuată, în noaptea de joi spre vineri, cea de-a şasea prelevare se organe din acest an, intervenţia fiind realizată cu participarea a două echipe de chirurgi din Bucureşti şi Cluj...
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Timiş: O nouă prelevare de organe la Timişoara La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, o nouă prelevare de organe de la un tânăr de 18 ani din Arad, care suferise un accident rutier la finele săptămânii trecute.