Cele mai citite
 


Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania
sâmbătă, 8 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de la Bruxelles.
'Sud-coreenii ne-au spus că suspendă importurile de (carne de) porc provenind din Germania. După câte ştim, este singura ţară terţă care a luat o astfel de măsură', a precizat Frederic Vincent, purtător de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorului, John Dalli.

'În Uniunea Europeană, nicio ţară nu a luat măsuri specifice' de acest tip, a adăugat Frederic Vincent.

Bruxelles consideră că nu este cazul să se decreteze interzicerea exporturilor de carne sau de produse pe bază de carne din Germania pentru că fermele sunt închise iar produsele livrate sunt 'blocate în aşteptarea analizelor', a subliniat purtătorul de cuvânt.

Vineri, peste 4.700 de exploataţii agricole erau închise din precauţie în Germania, unde autorităţile suspectează o origine 'criminală' a contaminării cu dioxină.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Dioxina - singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne germană este Coreea de Sud Comisia Europeană a anunţat luni că, din datele pe care le deţine, singura ţară terţă care a suspendat importurile de carne din Germania în urma scandalului dioxinei este Coreea de Sud.
CE: va fi nevoie de timp pentru a şti dacă Germania a exportat produse cu dioxină Bruxelles, 5 ian /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră că va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă Germania a exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt comunitar, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
(Corespondenţă)Dioxina - sistemul actual de alertă rapidă în UE este unul bun, afirmă ministrul Valeriu Tabără Sistemul actual de alertă rapidă în vigoare în Uniunea Europeană pentru a trata cazuri precum cel al dioxinei din Germania este unul bun, iar acest lucru a fost evidenţiat recent când toate statele membre au fost alertate în interval de câteva ore de situaţia din Germania, a declarat luni ministrul român...
Ungaria a interzis vânzarea de carne de porc din Germania în reţeaua McDonald's, din cauza dioxinei Autorităţile sanitare ungare au suspendat vânzarea de hamburgeri de porc în lanţul de fast-food-uri McDonald's, în cazul în care produsele sunt pregătite cu carne provenită din Germania, ca măsură de precauţie faţă de contaminarea cu dioxină depistată în această ţară, transmite vineri EFE.
CE cere Germaniei să verifice dacă a exportat produse cu dioxină Comisia Europeană a cerut marţi autorităţilor germane să verifice dacă s-au exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, după ce mai bine de o mie de ferme germane au fost închise luni din această cauză, notează agenţia spaniolă de presă EFE.