Cele mai citite
 


Focar de pestă porcină, descoperit lângă Sankt-Petersburg
duminică, 9 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sankt-Petersburg /Rusia/, 9 ian /Agerpres/ - Un focar de pestă porcină africană - maladie mortală pentru porci, dar netransmisibilă omului - a fost descoperit în regiunea Leningrad /nord-vestul Rusiei/, unde se află oraşul Sankt-Petersburg, au indicat autorităţile sanitare ruseşti duminică, potrivit AFP.
Mai multe cadavre de porci fuseseră găsite în 31 decembrie într-o uzină de tratare a deşeurilor în regiunea Leningrad, a informat Rosselkloznadzor /Serviciul rusesc de control veterinar şi fitosanitar/ într-un comunicat.

Analizele făcute ulterior au relevat că aceste animale purtau materialul genetic al virusului pestei porcine africane. După cercetări, 'focarul maladiei a fost descoperit în cursul nopţii trecute /sâmbătă spre duminică/ într-o fermă privată', continuă comunicatul, subliniind că toate măsurile antiepizootice necesare au fost luate.

În prezent, nu există niciun vaccin împotriva acestei maladii.AGERPRES/(Dan Gheorghiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Pesta porcină africană din Ucraina a alertat din nou autorităţile Prefectul judeţului Tulcea a solicitat, joi după-amiază, autorităţilor reprezentate în Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLBC) planuri de acţiune pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană (PPA) pe teritoriul judeţului.
ARC:Primele două cazuri de pestă porcină africană din Republica Moldova,notificate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor Asociaţia Română a Cărnii (ARC) atrage atenţia, joi, asupra apariţiei primelor două focare de pestă porcină africană notificate de Republica Moldova la Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor (OIE).
Autoritatea Veterinară a finalizat campania de informare privind pesta porcină clasică Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a finalizat la 1 iulie campania naţională de informare pentru pesta porcină clasică, care s-a derulat timp de patru luni, informează un comunicat transmis vineri de ANSVSA.
Pesta porcină africană ameninţă estul Ucrainei Comitetul de Stat pentru Medicină Veterinară din Ucraina avertizează asupra riscului apariţiei pestei porcine africane - o boală mortală pentru porci, dar netransmisibilă la om - pe teritoriul ţării, ceea ce va afecta sectorul respectiv - a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Ivan Bisiuk, pr...
Achim Irimescu: Am luat toate măsurile pentru a preveni intrarea în România a pestei porcine africane Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat miercuri că au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea intrării în România a pestei porcine africane.
Asociaţie: În România nu au fost declanşate verificările porcilor în gospodăriile populaţiei, în contextul riscului de pestă porcină africană Verificările la porci în gospodăriile populaţiei, în contextul riscului major de apariţie a pestei porcine africane, nu au fost declanşate încă în România, spun reprezentanţii Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din România, care cer ca aceste acţiuni să demareze urgent...