Cele mai citite
 


Holeră în Haiti: baricade şi tiruri sporadice în două oraşe
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Situaţia rămâne tensionată în Haiti marţi, a doua zi după ciocnirile între Căştile albastre şi manifestanţii furioşi din cauza modului în care autorităţile au gestionat epidemia, cu baricade ridicate şi tiruri sporadice la Cap-Haitien şi Hinche, conform poliţiei din Haiti, relatează AFP.
Baricade de pneuri au fost ridicate în anumite cartiere şi în cele două oraşe au avut loc tiruri sporadice, a declarat un responsabil al Poliţiei din capitala Port-au-Prince.

Ciocnirile au izbucnit luni la Cap-Haitien, al doilea oraş din Haiti, şi la Hinche, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 14 în primul oraş, şi rănirea a şase militari ONU în cel de al doilea.

ONU a recunoscut că a tras, în legitimă apărare, asupra uneia dintre persoanele care au încetat din viaţă.

'Urmărim evoluţia situaţiei în alte oraşe în care au avut loc tentative de manifestaţiei în această dimineaţă', a adăugat responsabilul poliţiei sub acoperirea anonimatului.

Ministrul de interne, Paul-Antoine Bien-Aim?, şi directorul general al poliţiei haitiene, Mario Andr?sol, fac parte dintr-o delegaţie care se va deplasa în nordul ţării pentru a încerca să readucă calmul.

Luni, la Cap-Haitien, oraş situat la circa 300 km nord de Port-au-Prince, manifestanţii au dat foc unui comisariat şi autovehiculele care se găseau în interior au fost incendiate. Şcolile au rămas închise, numeroşi părinţi refuzând să-şi trimită copii la ore de teama unei contaminări cu holeră.

Tot luni, la Hinche, căştile albastre nepaleze, acuzate de o parte a populaţiei că au declanşat epidemia de holeră, au fost lovite cu pietre aruncate în timpul unei manifestaţii de circa 400 de persoane.

Bilanţul victimelor epidemiei de holeră care continuă în Haiti de la jumătatea lunii octombrie a ajuns la 1.034 de morţi, conform bilanţul publicat marţi de Ministerul haitian al Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră: 253 de morţi în Haiti, 3.115 spitalizaţi Port-au-Prince, 24 oct /Agerpres/ - Epidemia de holeră în Haiti a făcut 253 de morţi, dintre care doi într-un sat din apropiere de Port-au-Prince, şi 3.115 persoane sunt spitalizate, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat duminică.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Haiti: Holera se extinde în Port-au-Prince, pe fondul lipsei măsurilor de luptă împotriva bolii Epidemia de holeră care afectează statul Haiti se face deja simţită cu putere în capitala Port-au-Prince, unde sunt deja peste o sută de morţi. La fel ca şi în alte zone din ţară, în capitală lipsesc măsurile necesare de luptă împotriva acestei boli, transmite joi EFE.
Peste 1.000 de morţi în epidemia de holeră din Haiti Port-au-Prince, 16 nov /Agerpres/ - Bilanţul victimelor epidemiei de holeră care a lovit Haiti la jumătatea lunii octombrie a depăşit 1.000 de morţi, înregistrându-se un total de 1.034 de morţi, cu 117 mai mulţi faţă de bilanţul difuzat duminică, informează Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.