Cele mai citite
 


Staţia SMURD Maramureş, funcţionabilă din august
miercuri, 10 iunie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 

Baia Mare, 10 iunie /Agerpres/ - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş estimează că cel târziu în a doua jumătate a lunii august staţia SMURD va fi funcţionabilă.

Inspectorul şef al ISU Maramureş, colonelul Petru Dican, a precizat, vineri, că după alocarea bugetului din partea Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş staţia SMURD ar putea deveni operabilă încă din luna august a acestui an.

"CJ Maramureş a alocat pentru demararea activităţilor staţiei SMURD suma de 10.000 de lei. Din această primă alocare de fonduri urmează a fi achiziţionate o parte din materialele şi echipamentele necesare funcţionare staţiei. Avem deja şapte persoane care au atestate ca paramedic şi mai avem încă 16 în curs de pregătire, iar în momentul când devenim operabili o să avem o echipă completă. De asemenea, avem promisiuni din partea Ministerului Sănătăţii să primim o ambulanţă, iar odată cu începerea activităţii intensive să mai beneficiem de alte şapte ambulanţe. Împreună cu Spitalul de Urgenţă din Baia Mare intenţionăm să folosim o frecvenţă de radio comună pentru a mări rapiditatea comunicării maşinilor din teren cu unitatea de primire urgenţă a spitalului", a spus col. Petru Dican.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă Baia Mare, dr. Sabin Nemeş Bota, s-a arătat sceptic în privinţa începerii activităţii staţiei SMURD din Maramureş.

"E un proiect vechi, se discută de ani de zile, iar până acum nu s-a întâmplat nimic. Nimeni din conducerea ISU Maramureş sau Ministerul Sănătăţii nu a discutat cu Spitalul Judeţean Baia Mare pentru a fixa acest parteneriat. Tot acest angrenaj poate funcţiona într-o strânsă relaţie dintre primării, Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean, iar comunitatea are nevoie de un serviciu de intervenţie rapid pentru a transporta bolnavii în siguranţă", a fost de părere doctorul Sabin Nemeş Bota.

Mult mai optimist, Petru Dican crede că staţia SMURD va funcţiona din această vară, chiar dacă va avea o activitatea mai restrânsă. AGERPRES/(Leontin Cupar)

Notare
Comentarii
de mugur
sunt de parere ca infiintarea smurd la baia-mare este un lucru benefic pentru municipiul nostru.este nevoie de mai multa comunicare cu angajatii din statia de ambulanta,pentru a nu exista confuzii in ce priveste activitatea smurd si mai mult,sa se constientizeze ca acesta din urma vine in completarea si sprijinirea activitatii celor de la ambulanta.succes amandorura!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Cluj: Ambulanţă ultramodernă la SMURD pentru nou-născuţii aflaţi în stare critică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intrat, vineri, în posesia unei ambulanţe de terapie intensivă ultradotată, care va ajuta echipajele Serviciului Medical de Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) şi pe cel judeţean de Ambulanţă să intervină pentru a asigura supravieţuirea nou-născuţilor...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Maramureş: Patru ambulanţe SMURD pentru staţiile teritoriale Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a intrat, duminică, în posesia a patru ambulanţe pentru SMURD care urmează a fi distribuite serviciilor din teritoriu.
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.
ISU Maramureş: 17 victime în exploziile de la Sighetu Marmaţiei; printre răniţi - doi lucrători ISU şi trei poliţişti Un număr de 17 persoane au fost rănite în cele două explozii produse în clubul din Sighetu Marmaţiei, precizează, duminică, printr-un comunicat transmis AGERPRES, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.