Cele mai citite
 


Antibioticele, puţin utile în tratarea infecţiilor urechii la copii /studiu/
duminică, 18 noiembrie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, ORL
 

Recurgerea la antibiotice pentru tratarea otitelor, infecţia urechii cea mai frecventă la copii, este doar puţin mai eficace decât absenţa unui tratament, potrivit analizei unor cercetări întreprinse de zece ani în Statele Unite ale Americii, publicată marţi seara, relatează AFP.

Pe lângă aceasta, prin neutilizarea antibioticului se evită efectele secundare care însoţesc deseori aceste medicamente, cum ar fi diareea.

''Rezultatele acestui studiu confirmă ceea ce noi ştiam şi anume că cel mai bun antibiotic ar fi să nu se ia deloc antibiotic'', a declarat dna Tumaini Coker, pediatru la spitalul pentru copii al Universităţii California din Los Angeles, unul din coautorii acestor cercetări întreprinse de RAND Corporation, o organizaţie de cercetări în scop nelucrativ.
''Prescrierea antibioticelor la debutul infecţiei ar putea ajuta la vindecare un pic mai repede, dar creşte şi riscul apariţiei la copii a unor efecte secundare, precum o erupţie cutanată'', a afirmat dna Coker.

Acest studiu, apărut în Journal of the American Medical Association /JAMA/ în data de 17 noiembrie, a fost cerut de ''American Academy of Pediatrics'', în contextul apariţiei de recomandări pentru tratarea otitelor la copii.
Autorii acestor lucrări au descoperit că absenţa unui test care să permită punerea unui diagnostic corect de otită reprezintă un obstacol major pentru ameliorarea tratării infecţiilor urechii.
Utilizarea otoscopului, care permite examinarea conductului auditiv extern şi a timpanului, este esenţială pentru a permite medicului să pună un diagnostic corect, a subliniat dna Coker.
Otita este maladia infantilă cea mai frecventă în SUA, unde antibioticele sunt prescrise în mod curent.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Antibioticele, un bun comun prea important pentru a-l risipi Pe 15 martie, compania de comunicare medico-socială Houston NPA a invitat peste 140 de medici cu specialitatea ORL și pediatrie din București la o conferință pe tema utilizării eficiente și prudente a antibioticelor.
Nou antibiotic eficient în cazul unor bacterii rezistente la alte medicamente (studiu) Un nou tip de antibiotic, numit 'Teixobactin', eficient inclusiv contra unor bacterii care au dezvoltat rezistenţă la alte tratamente, a fost realizat de un colectiv de cercetători din Germania şi SUA, coordonat de profesorul Kim Lewis, de la Universitatea Northeastern din Boston, transmit EFE şi AFP...
Nu tratati amigdalita si otita? - Va expuneti la riscuri foarte grave Amigdalitele si otitele sunt printre cele mai frecvente afectiuni in randul copiilor si pot duce la complicatii grave, putand fi un punct de plecare catre meningita daca nu sunt tratate la timp. De multe ori astfel de afectiuni sunt virale, insa multi parinti trateaza copiii cu antibiotice, in...
Conferință pentru medicii cu specialitățile ORL și pediatrie: “Să ne protejăm antibioticele!” Pe 15 martie, compania de comunicare medico-socială Houston NPA îi invită pe specialiștii în ORL și pediatrie din București la o conferință pe tema utilizării eficiente și prudente a antibioticelor. Evenimentul cu participare gratuită este susținut exclusiv de compania Sandoz și va avea loc la Crowne...
Conferință pentru medicii cu specialitățile ORL și pediatrie: “Să ne protejăm antibioticele!” Pe 15 martie, compania de comunicare medico-socială Houston NPA îi invită pe specialiștii în ORL și pediatrie din București la o conferință pe tema utilizării eficiente și prudente a antibioticelor. Evenimentul cu participare gratuită este susținut exclusiv de compania Sandoz și va avea loc la Crowne...
Mobilizare în SUA împotriva spectrului unei bacterii rezistente la toate antibioticele Autorităţile din domeniul sănătăţii din SUA îşi vor intensifica eforturile pentru a opri apariţia unor tulpini bacteriene rezistente la toate antibioticele, după recenta descoperire a unui pacient infectat cu o bacterie mutantă, insensibilă chiar şi la un antibiotic de ultimă instanţă, informează agenţia...