Cele mai citite
 


Saloane pregătite pentru cazuri de gripă nouă
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Râmnicu Vâlcea, 10 iunie /Agerpres/ - Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a dispus rezervarea unui număr de 26 de saloane cu 69 de paturi în Secţia Boli Contagioase, în cazul apariţiei în judeţ a unor pacienţi infectaţi cu virusul A/H1N1.

„Ne-am conformat ordinului Ministerului Sănătăţii, iar pe lângă planul de continuitate a activităţii în cazul unei pandemii şi alte măsuri legate de igienă, am pregătit logistica şi aparatura necesară tratării pacienţilor care ar prezenta simptomele infectării cu virusul A/H1N1”, a declarat, pentru AGERPRES, Georgeta Saliste, managerul general al Spitalului Judeţean Vâlcea.

Pe lângă aceste măsuri, la Vâlcea a fost alcătuit un comitet de coordonare format din medici şi un manager de spital, iar la sediul DSP Vâlcea a fost organizat un serviciu de permanenţă, unde pot fi raportate rapid atât cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, cât şi alte situaţii ce vizează sănătatea publică.AGERPRES/(Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.
Specialiştii Medlife au contribuit la identificarea primului caz de gripă nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Pacienta diagnosticată cu virusul gripal H1N1 a fost suspectată, în primă instanţă, în cadrul Hyperclinicii Medlife Griviţa din Bucureşti.
Vrancea: Şapte noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au confirmat, miercuri, existenţa a şapte cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 la nivelul judeţului Vrancea.
Emil Boc : Suntem în graficul măsurilor stabilite de OMS Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la postul public de radio, că primul caz de gripă nouă diagnosticat în România nu a luat prin surprindere, întrucât Executivul a stabilit încă de la sfârşitul lunii aprilie măsurile ce trebuie adoptate în asemenea situaţie.
Managementul cazurilor gripei cu noua tulpină de virus A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) consideră caz suspect de gripă o persoană care întruneşte criteriile clinice şi epidemiologice (caz ”în curs de investigare” conform definiţiei de caz UE).