Cele mai citite
 


Letonia: Un medic care refuză să-i trateze pe concetăţenii ruşi riscă să fie exclus din partid
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În Letonia a izbucnit un nou scandal din motive naţionale, după ce directorul unui spital, membru al partidului de guvernământ 'Alianţa Civică', a declarat că refuză să-i mai trateze pe pacienţii care îi solicită să vorbească în limba rusă sau care au tatuajul 'URSS', relatează miercuri agenţia de presă RIA Novosti.
Juris Vidinsh îi consideră pe aceşti pacienţi 'şovini ruşi' şi spune că le va acorda ajutor specializat numai în caz de intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Pentru aceste declaraţii, medicul riscă să fie exclus din partid. Recent, a fost dat afară din Alianţa Civică un alt medic, Aivars Slutsis, care, într-o corespondenţă cu şeful diplomaţiei letone, a afirmat că nu i-ar putea trata în mod egal pe letoni şi pe ruşi.

Preşedintele leton Valdis Zatlers, medic de profesie, a considerat 'inadmisibilă' declaraţia lui Vidinsh. În opinia sa, astfel de afirmaţii fac de ruşine profesia de medic şi halatul alb. Într-o intervenţie la postul naţional de radio, Zatlers a spus miercuri că acest caz va fi supus dezbaterii în Comisia de etică de pe lângă Asociaţia letonă a medicilor. În Letonia, minoritatea rusă reprezintă 30% din populaţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Letonia: Un medic care refuză să-i trateze pe concetăţenii ruşi riscă să fie exclus din partid În Letonia a izbucnit un nou scandal din motive naţionale, după ce directorul unui spital, membru al partidului de guvernământ 'Alianţa Civică', a declarat că refuză să-i mai trateze pe pacienţii care îi solicită să vorbească în limba rusă sau care au tatuajul 'URSS', relatează miercuri agenţia de presă...
Olt: Intervenţie chirurgicală în premieră pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina O echipă formată din trei medici printre care şi un obstetrician de la Spitalul Niguarda din Milano a efectuat vineri o intervenţie chirurgicală cu laparoscopul din blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, intervenţie ce constituie o premieră pentru spitalul din Slatina.
Timiş: Intervenţie chirurgicală salvatoare, cu refacere de os, la un pacient cu cancer osos O echipă pluridisciplinară de medici ai Clinicii de Chirurgie Vasculară - Departamentul de Microchirurgie Reconstructivă şi ai Clinicii de Ortopedie I din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara au realizat o intervenţie chirurgicală complexă de reconstrucţie a membrului superior.
Caraş-Severin: Prima intervenţie chirurgicală din Reşiţa prin laparoscopie urologică La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Intervenţie chirurgicală în premieră La Spitalul de Urgenţă Pediatrică "Marie Curie" (Budimex) a avut loc joi în premieră o intervenţie chirurgicală care a utilizat o tehnică nouă.
Braşov: Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară realizată la SCJU Prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie mamară finanţată integral de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate s-a efectuat miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, în cadrul subprogramului de reconstrucţie mamară, parte a programului naţional de oncologie.