Cele mai citite
 


Prahova: Clădirea în care funcţionează Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu are proprietar
joi, 18 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea în care funcţionează Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova nu figurează nici în patrimoniul Ministerului Sănătăţii, nici în cel al Consiliului Judeţean, managerul SAJ, Daniel Nicolae, declarând miercuri presei că această situaţie a fost descoperită atunci când instituţia a intenţionat să atragă fonduri europene pentru modernizarea sediului.
'Noi am vrut să depunem un proiect pentru atragerea de fonduri europene în vederea consolidării şi modernizării sediului în care funcţionează Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova, dar am descoperit că, de fapt, clădirea nu are proprietar, ea nefiind inclusă în patrimoniul Consiliului Judeţean sau al Ministerului Sănătăţii', a declarat Nicolae, adăugând că această clădire construită în anul 1967 nu a beneficiat niciodată de reparaţii sau modernizări.

Potrivit managerului instituţiei, cheltuielile cu întreţinerea curentă au fost suportate până în prezent din bugetul propriu al SAJ constituit pe baza contractului cu Casa de Sănătate Prahova, ceea ce înseamnă că o parte din banii care, în mod normal, erau destinaţi exclusiv actului medical, au fost redirecţionaţi în acest sens.

Una dintre priorităţile SAJ ar fi extinderea garajului de maşini, managerul serviciului explicând că o parte dintre cele 30 de autospeciale care valorează 1,5 miliarde lei vechi fiecare stau sub cerul liber, riscând să se degradeze, din cauză că în garaj sunt doar 12 locuri.

Daniel Nicolae a afirmat că au fost făcute solicitări către Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi către Consiliul Judeţean pentru rezolvarea situaţiei administrative a clădirii.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Prahova are 340 de angajaţi, dintre care 200 îşi desfăşoară activitatea în municipiul Ploieşti.
Dintre aceştia, doar 10 sunt medici, reprezentând o treime din numărul de medici necesar la SAJ Prahova.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Clădirea în care funcţionează Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu are proprietar Clădirea în care funcţionează Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova nu figurează nici în patrimoniul Ministerului Sănătăţii, nici în cel al Consiliului Judeţean, managerul SAJ, Daniel Nicolae, declarând miercuri presei că această situaţie a fost descoperită atunci când instituţia a intenţionat...
Prahova: Peste o mie de solicitări la Ambulanţă în perioada sărbătorilor; pe primul loc - afecţiunile digestive Ploieşti, 3 mai/ Agerpres/- Peste o mie de solicitări către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au fost înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, pe primul loc în topul afecţiunilor pentru care a fost nevoie de intervenţia medicilor aflându-se cele digestive.
Prahova: Peste 300 de solicitări la Ambulanţă, în prima zi de Paşte Ploieşti, 6 mai /Agerpres/- Peste 300 de solicitări au fost înregistrate, duminică, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, câteva zeci dintre acestea vizând cazuri de dureri abdominale cauzate de alimentaţie.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Prahova: Solicitările către Serviciul de Ambulanţă în perioada Sărbătorilor Pascale, în creştere faţă de anul trecut Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova a înregistrat, în perioada Sărbătorilor Pascale, mai multe solicitări faţă de intervalul similar al anului trecut, intervenţiile vizând în special afecţiuni cauzate de excesul de mâncare şi băuturi alcoolice.
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.