Cele mai citite
 


Centru SMURD, la Târgovişte
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgovişte, 10 iunie /Agerpres/ - SMURD Dâmboviţa a fost inaugurat, vineri, la sediul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi va colabora în desfăşurarea acţiunilor de intervenţie cu Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgovişte şi Ambulanţa Dâmboviţa.

''Cele două echipaje medicale, două ambulanţe de tip B, operaţionalizate la detaşamentele de pompieri Târgovişte şi Titu, au în componenţă câte doi paramedici, şofer, trei pompieri special instruiţi în acordarea primului ajutor calificat. De asemenea, SMURD presupune, pe lângă echipajul de prim-ajutor, şi echipaj de descarcerare'', a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Gabriel Gătej.

Conform acestuia, 39 de subofiţeri din cadrul ISU Dâmboviţa au obţinut pregătirea necesară acordării primului ajutor şi vor deservi ambulanţele SMURD.

În cadrul festivităţii de inaugurare a SMURD Dâmboviţa a avut loc şi un exerciţiu demonstrativ de intervenţie.

La inaugurare au participat prefectul Iancu Caracota, preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, precum şi alte autorităţi locale. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(Cornelia Dumitru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Vrancea: Ambulanţă SMURD, neutilizată din cauza lipsei medicilor Singura ambulanţă de terapie intensivă de la SMURD Vrancea nu poate fi utilizată din cauza deficitului de personal de la Unitatea de Primiri Urgenţe - SMURD din judeţ.
A fost inaugurat SMURD Harghita Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit, luni, operaţional şi în Harghita, la ceremonia de inaugurare fiind prezent şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat.
Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Ambulanţa, va deveni funcţional în acest an Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, urmând să asigure un centru de comandă unic dotat cu un sistem informatic performant, va deveni funcţional până la finele anului, a anunţat, vineri, primarul general, Gabriela Firea...
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.