Cele mai citite
 


Programul 'Banca de alimente' se derulează, de miercuri, şi în judeţul Mehedinţi
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Drobeta Turnu Severin, 17 nov /Agerpres/ - Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a cumpărat, miercuri, produse alimentare, în valoare de 1.000 de lei, pentru familiile nevoiaşe, în cadrul programului 'Banca de alimente', iniţiat de Crucea Roşie Română.
Prefectul a cumpărat zahăr, dulciuri, făină, paste făinoase, conserve de carne, peşte şi legume şi le-a aşezat în containerele amplasate în incinta hypermarketului partener în proiect.
În acest fel, de miercuri, şi în judeţul Mehedinţi se derulează acest program.
'Alimentele care vor fi colectate în cadrul acestei acţiuni umanitare vor fi distribuite persoanelor şi familiilor nevoiaşe, în baza unor anchete sociale ce vor fi realizate de funcţionarii Prefecturii Mehedinţi', a precizat Ion Mîţu.
Judeţul Mehedinţi este al doilea din zona Olteniei, după Dolj, unde este implementat proiectul 'Banca de alimente'.
Proiectul 'Banca de alimente' a fost lansat în septembrie 2009 de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, sub sloganul ''Hrăneşte un vis, o lume fără foame''.
Tot în septembrie 2009, programul ''Banca de alimente'' a demarat în Bucureşti şi în Arad, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Focşani, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu şi Suceava.
Distribuţia alimentelor se face pe baza anchetelor sociale efectuate de filialele de Cruce Roşie, precum şi de DGASPC-urile de sector sau din judeţe. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Programul 'Banca de alimente' se derulează, de miercuri, şi în judeţul Mehedinţi Drobeta Turnu Severin, 17 nov /Agerpres/ - Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a cumpărat, miercuri, produse alimentare, în valoare de 1.000 de lei, pentru familiile nevoiaşe, în cadrul programului 'Banca de alimente', iniţiat de Crucea Roşie Română.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Primele pachete distribuite de Banca de Alimente a Crucii Roşii Crucea Roşie Română a început luni, după o lună de la lansarea proiectului social Banca de Alimente, distribuţia alimentelor către persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte 13 judeţe - Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Vrancea.
Campania "Banca de alimente", între 23 şi 29 noiembie, în hipermarketuri din ţară Crucea Roşie Română organizează, între 23 şi 29 noiembrie, campania "Banca de alimente" în toate hipermarketurile Carrefour din ţară, informează un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.