Cele mai citite
 


Franz Zinsberger: Dorim să asigurăm accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Accesul pacienţilor români la cele mai noi medicamente constituie unul dintre scopurile noastre, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Franz Zinsberger, directorul general al uneia dintre primele companii farmaceutice internaţionale care şi-au deschis birouri în România - Boehringer Ingelheim.
'Suntem o companie puternică, stabilă şi independentă. Dezvoltarea noastră este impresionantă, iar gama de produse aflate acum în cercetare este cea mai promiţătoare din ultimele decade. Suntem mândri că prin tratamentele noastre putem contribui la îmbunătăţirea vieţii oamenilor'', a spus Franz Zinsberger, la manifestarea organizată cu ocazia împlinirii a 125 de ani de existenţă a firmei.
Potrivit acestuia, fiind una dintre primele companii farmaceutice internaţionale care a pătruns pe piaţa din România, aceasta a înregistrat zece ani de creştere consecutivă, devenind un partener pentru industria de sănătate, promovând comunicarea cu comunitatea ştiinţifică şi societatea civilă.
Programele ample de cercetare clinică la nivel global includ unsprezece studii clinice care se află în desfăşurare şi în România, acoperind cinci arii terapeutice (boli cardiovasculare, metabolice, respiratorii, oncologie, virologie) şi 124 de centre medicale în toată ţara.
Rezultatele investiţiilor masive şi ale cercetării intensive se regăsesc în o gamă extinsă de medicamente cu şi fără prescripţie şi produse în dezvoltare în prevenirea atacurilor cerebrale, diabet, oncologie, ce vor fi lansate în următorii ani.
''Obiectivul companiei a fost şi va rămâne cercetarea şi dezvoltarea de medicamente inovatoare pentru tratarea unor boli a căror nevoie terapeutică nu a fost îndeplinită. Cheltuielile în cercetarea şi dezvoltarea de medicamente şi terapii noi au crescut, în 2009, cu peste 100 milioane de euro, până la 2,2 miliarde euro, respectiv 21% din vânzările nete ale medicamentelor cu prescripţie'', a spus directorul Franz Zinsberger.
Acesta s-a referit şi la criza economică, spunând că ea se manifestă la nivel global, dar are un impact mai mare în România. Totodată, directorul companiei farmaceutice a adus în discuţie termenele foarte mari de plată către producători de medicamente, subliniind că acestea afectează mediul de afaceri şi fiind de părere că acestea ''ar trebui să se facă la 60 de zile, aşa cum se practică în celelalte ţări ale Uniunii Europene''.
Potrivit reprezentanţilor Colegiului Farmaciştilor din România, anul acesta, termenele de plată au depăşit şi 280 de zile. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franz Zinsberger: Dorim să asigurăm accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Accesul pacienţilor români la cele mai noi medicamente constituie unul dintre scopurile noastre, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Franz Zinsberger, directorul general al uneia dintre primele companii farmaceutice internaţionale care şi-au deschis birouri...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Marile companii farmaceutice trebuie să se extindă pe pieţele emergente, potrivit unui studiu Principalii producători de medicamente trebuie să acţioneze rapid pentru a se adapta noii ordini mondiale în care unele dintre pieţele emergente par hotărâte să detroneze unele dintre pieţele naţionale în ceea ce priveşte vânzarea de produse farmaceutice, avertizează un raport dat publicităţii marţi...
Franz Zinsberger: Scopul nostru este asigurarea accesului pacienţilor din România la medicamete de ultimă generaţie Noi medicamente vor fi introduse pe piaţă pentru a oferi pacienţilor şi medicilor alternative noi şi inovatoare de tratament, a declarat joi, în conferinţă de presă, Franz Zinsberger, director general al Boehringer Ingehleim România.
Companiile farmaceutice Boehringer Ingelheim și Lilly revizuiesc structura operațională a alianței strategice, formată pentru dezvoltarea de noi tratamente în domeniul diabetului Începând cu anul 2015, unele țări vor trece la o nouă modalitate de promovare, exclusivă; în restul țărilor, ce reprezintă procentul majoritar al oportunităților oferite de alianță, modalitatea de co-promovare va rămâne neschimbată.
Boom al vânzărilor de vaccinuri şi măşti antigripă: marile companii farmaceutice 'îşi freacă mâinile' de mulţumire Există persoane care ''îşi freacă mâinile'' de mulţumire privind gripa AH1N1, şi nu numai pentru a le dezinfecta şi a evita contaminările. Este vorba de farmacii şi mari case farmaceutice. Pe lângă marea afacere legată de vaccin, cumpărat în cantităţi industriale de numeroase ţări, şi o serie întreagă...