Cele mai citite
 


Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Potrivit aceleiaşi surse, până în prezent, niciun caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1 nu a mai fost confirmat de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică Judeţene continuă investigaţiile epidemiologice şi supravegherea contacţilor izolaţi la domiciliu conform metodologiei standard.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 144 cazuri de infectare cu virusul noii gripe A/H1N1 în 14 ţări din Europa.

Spania şi Marea Britanie au raportat majoritatea cazurilor înregistrate: 73, respectiv 47.

Tot 47 este numărul cazurilor noi de transmitere la nivelul unei ţări, înregistrate în cinci ţări, precum Franţa, Italia, Germania şi România, câte un caz fiecare, majoritatea înregistrându-se în Spania: 43.

Franţa a raportat primul caz înregistrat în Polinezia Franceză, de asemenea Barbados a anunţat înregistrarea primului său caz.

În lume, sunt înregistrate un total de 21.250 de cazuri, din care 254 în ultimele 24 de ore. Majoritatea cazurilor noi confirmate sunt din Australia, 130.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei, în special celor care călătoresc, să respecte recomandările medicilor privind regulile igienico-sanitare pentru a evita, în această perioadă, îmbolnăvirile cu noul virus gripal A/H1N1. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat, în cursul dimineţii de luni, Ministerul Sănătăţii că a confirmat, prin teste de laborator, încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Ministerul Sănătăţii: Nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pe teritoriul ţării noastre nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, după ce luni s-au încheiat cele 7 zile de monitorizare a contacţilor tinerei de 28 de ani, infectată cu noul virus gripal, informează Ministerul Sănătăţii.
CE solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Comisia Europeană solicită sprijin Ministerului Sănătăţii din România pentru urgentarea acţiunilor comunitare de găsire a unui vaccin împotriva virusului A/ H1N1, a informat, marţi, biroul de presă al MS, printr-un comunicat transmis AGERPRES.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...