Cele mai citite
 


Ştiinţa îi poate identifica pe cei care transmit deliberat virusul HIV
miercuri, 17 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Virusologii au putut demonstra ştiinţific faptul că două persoane, implicate în două procese diferite din SUA, au transmis deliberat virusul HIV mai multor parteneri sexuali, conform unui studiu publicat luni, transmite AFP.
În primul astfel de caz este acuzat Anthony Eugene Whitfield, iar procesul a început din 2004, iar în al doilea caz acuzatul este Philippe Padieu, din mai 2009.
Cei doi bărbaţi sunt acuzaţi că au răspândit voluntar virusul HIV mai multor partenere sexuale cu care au întreţinut relaţii neprotejate.

Studiul publicat luni demonstrează că este posibilă identificarea sursei contaminării prin analizarea evoluţiei retrovirusului atât la gazdă cât şi la persoanele contaminate de aceasta.

Această metodă, denumită analiză filogenetică, constă în căutarea organismelor părinţi printr-o analiză genetică. În aceste două cazuri, această metodă a permis identificarea originii virusurilor responsabile de infecţii, în pofida faptului că virusul HIV suferă mutaţii foarte rapid.

Virusul HIV suportă numeroase mutaţii la o singură persoană în interval de timp de câteva luni.

'În cazul unui individ seropozitiv nu există doar o singură tulpină ci o populaţie de tulpini virale pentru că virusul HIV suferă mutaţii tot timpul, producând noi particule virale', explică Dr Michael Metzker, profesor la Facultate de Medicină Baylor din Texas (sud), unul dintre co-autorii acestui studiu.

'Însă în momentul infectării se manifestă un fel de piedică genetică iar aceasta face ca doar o tulpină sau două să se transmită', a mai adăugat el precizând că 75% dintre cazurile de infecţii au la origine o singură tulpină virală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ştiinţa îi poate identifica pe cei care transmit deliberat virusul HIV Virusologii au putut demonstra ştiinţific faptul că două persoane, implicate în două procese diferite din SUA, au transmis deliberat virusul HIV mai multor parteneri sexuali, conform unui studiu publicat luni, transmite AFP.
Ziua mondială de luptă împotriva SIDA: Originea secretă a HIV Virusul Imunodeficienţei Umane (Human Immunodeficiency Virus - HIV) şi boala provocată de acesta, Sindromul Imunodeficienţei Dobândite (SIDA - de la acronimul din limba franceză, Syndrome d'Immuno-Deficience Acquis), păreau să fi apărut din senin atunci când au fost depistate de medici, dar genetica...
SUA: 60% dintre tinerii seropozitivi între 13 şi 24 de ani ignoră că sunt infectaţi cu HIV Circa 60% dintre tinerii americani seropozitivi cu vârsta între 13 şi 24 de ani ignoră faptul că sunt infectaţi cu virusul HIV, care provoacă SIDA, au afirmat autorităţile sanitare americane într-un raport publicat marţi, relatează AFP.
Circa 2,5 milioane de persoane sunt infectate anual cu virusul HIV în întreaga lume (studiu) Aproximativ 2,5 milioane de persoane continuă să fie infectate anual cu virusul HIV în întreaga lume, o cifră care a stagnat în mod îngrijorător în ultimul deceniu, susţine un studiu publicat marţi şi citat de AFP.
Vaslui: Şapte cazuri noi de infecţii HIV, în cursul acestui an În primele nouă luni ale acestui an au fost luate în evidenţă la nivelul judeţului Vaslui şapte cazuri noi de persoane infectate cu HIV. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, la această dată sunt în evidenţa medicilor specialişti vasluieni 77 de persoane seropozitive.
Virusul HIV foloseşte celulele mieloide pentru a se propaga (studiu) O familie de celule ale sistemului imunitar, celulele mieloide, joacă rolul de "cal troian" şi ajută la propagarea rapidă în organism a virusului HIV, potrivit unui studiu publicat joi în revista "Retrovirology" de un grup de oameni de ştiinţă de la Institutul de Cercetări în domeniul SIDA IrsiCaixa...