Cele mai citite
 


Mureş: Deficit de peste 140 de angajaţi la SCJU Târgu Mureş
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 16 nov /Agerpres/ - La nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar mai fi nevoie de peste 140 de angajaţi, conform normativului minim, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, dr. Florin Gomotârceanu, managerul unităţii sanitare.
'Există această prevedere legislativă, ca de la 1 ianuarie 2011 cheltuiala salarială la nivelul acestei unităţi să se încadreze în 70% din bugetul spitalului. Aşa cum spuneam, trebuie să găsim un echilibru între normativul de personal la care suntem obligaţi să ne aliniem şi această cheltuială de personal (...) Conform normativului, minim ar mai trebui să mai fie angajate în cadrul spitalului încă 140 de persoane', a subliniat acesta.
Dr. Gomotârceanu a arătat că, în momentul de faţă, spitalul, ca şi cheltuială de personal, depăşeşte 70% din buget, iar din 1 ianuarie 2011 acest procent va trebui redus.
'Nu cred că se pune problema de disponibilizări, având în vedere că, în conformitate cu noile normative, trebuie să avem mai mult personal decât acum, probabil va trebui să găsim un echilibru între numărul de personal şi acest procent de 70% în care va trebui să ne încadrăm', a precizat managerul SCJU.
În prezent SCJU Târgu Mureş are 3.200 de angajaţi, iar conducerea spitalului va trebui să decidă dacă va continua fie cu un număr de persoane sub normativ, dar care să aibă salarii mai mari, fie cu normativul complet, dar cu salarii mai mici. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Deficit de peste 140 de angajaţi la SCJU Târgu Mureş Târgu Mureş, 16 nov /Agerpres/ - La nivelul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar mai fi nevoie de peste 140 de angajaţi, conform normativului minim, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, dr. Florin Gomotârceanu, managerul unităţii sanitare.
Mureş: Plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează SCJU; deficitul de personal este de 16% Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că plecarea asistenţilor medicali în străinătate afectează activitatea spitalului, deficitul total de personal fiind de 16%.
Clinica de Hematologie şi Transplant a SCJU Târgu Mureş a efectuat în acest an 23 de transplanturi de celule stem Specialiştii Clinicii de Hematologie şi Transplant a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, miercuri, efectuarea a două transplanturi alogene de celule stem hematopoietice, la doi bărbaţi în vârstă de 23, respectiv 34 de ani, astfel că numărul transplanturilor se ridică...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
SCJU Târgu Mureş va fi printre cele 12 care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş va figura printre cele 12 unităţi spitaliceşti din ţară care vor implementa proiectul-pilot referitor la statutul spitalelor, al cărui proiect de lege este în...
În premieră europeană, la Secţia de Neurochirurgie a SCJU Târgu Mureş a fost testat un sistem de injectare de imagine Reprezentanţii Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, marţi, testarea cu succes în cazul a cinci intervenţii pe creier, în premieră europeană, a unei proceduri de injectare de imagini cu ajutorul unui sistem foarte performant, direct în microscopul...