Cele mai citite
 


Produsul de slăbit Superslim, retras de pe piaţă
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică a decis să retragă de pe piaţă medicamentul Superslim, un produs de slăbit adus din China.

Laboratorul din Belgia a trimis o alertă după ce a stabilit că medicamentul conţine un derivat de amfetamină într-o concentraţie prea mare. Pe termen lung, consumul de amfetamină afectează vasele de sânge şi inima, iar persoanele care suferă de boli cardiace nu ar trebui să utilizeze acest produs, a declarat pentru AGERPRES dr. Adrian Călugăru, director coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB).

Acesta a menţionat că orice alertă care se transmite în ţările din UE se aplică şi în ţara noastră, ca urmare, DSPMB a început un amplu control privind produsele din gama Superslim, un supliment alimentar pentru slăbit importat din China.

În urma verificarilor, vineri a fost identificată lista distribuitorilor, urmând ca inspectorii DSPMB să ia măsurile legale corespunzătoare privind retragerea produselor de la vânzare a spus dr. Călugăru.

În Bucureşti sunt patru distribuitori, unul dintre ei a fost identificat, acesta având în stoc 500 de cutii a precizat dr.Călugăru.

El atrage atenţia celor care au achiziţionat produsul să fie atenţi şi să consulte medicul, înainte de utilizare sau să-l returneze.AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Direcţia de Sănătate Publică verifică restaurantul unui hotel de lux din municipiu Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Sibiu verifică miercuri restaurantul unui hotel de cinci stele din municipiul Sibiu, după ce şase turişti germani cazaţi aici au ajuns marţi seara la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară, a declarat...
Constanţa: Minimum şase angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică îşi vor pierde locurile de muncă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Constanţa este obligată, conform ultimelor acte normative în vigoare, să reducă numărul de posturi în perioada următoare, ceea ce înseamnă, pentru un procent minim impus de 4%, ca şase dintre cei 144 de salariaţi ai instituţiei să îşi piardă locurile de muncă, a declarat...
Direcţia de Sănătate Publică: Produsele vândute la Profi sunt sigure pentru consum Produsele vândute prin magazinele Profi pot fi consumate în siguranţă, confirmă rezultatele unor controale inopinate efectuate recent de echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Poliţiei Economice, Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor (OPC), Poliţiei şi Direcţiei Sanitar Veterinare non animale...
Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Arad să verifice produsele pentru slăbit consumate de tânăra care a decedat Ministerul Sănătăţii a cerut inspectorilor sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad să demareze o verificare în cazul produselor pentru slăbit consumate de către tânăra din Arad care a decedat săptămâna aceasta.
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Inspector-şef la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, trimis în judecată pentru mită Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Şerban Vlaicu, delegat în funcţia de inspector-şef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Timiş, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.