Cele mai citite
 


Ambasadorul Henri Paul: Investitorii francezi doresc mai multă transparenţă asupra politicii economice
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 nov. /Agerpres/ - Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a declarat marţi, la Oradea (vest), că investitorii francezi doresc, la fel ca şi alţii, vizibilitate asupra politicii economice, transparenţă pe piaţă, o monedă stabilă şi impozite nu prea mari.
'Ceea ce lipseşte, în opinia mea, este mai multă transparenţă şi mai multă vizibilitate a politicii economice. Când va exista mai multă transparenţă şi mai multă vizibilitate, cred că se vor favoriza investiţiile. Dar eu constat că totuşi noi continuăm să avem interes al investitorilor francezi pentru România. Nu există dezinteres' a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul Franţei.
Ambasadorul a precizat că nu poate să măsoare rata de creştere a investiţiilor franceze în România, dar contactele sale arată că investitorii francezi continuă să se intereseze de România, chiar dacă, pentru moment, este o perioadă puţin stabilă, în condiţiile în care România traversează încă o perioadă de recesiune.
'După cum ştiţi, România cunoaşte o criză care continuă şi deci puterea de cumpărare a scăzut, iar toate întreprinderile care funcţionează pe acest sector de consum, cum ar fi Carrefour sau Bricostore, sunt obligate să încetinească investiţiile. Pentru restul, pentru industrie sau servicii, nu este cazul' a spus, într-o conferinţă de presă, ambasadorul Franţei la Bucureşti.
Ambasadorul Henri Paul şi membrii delegaţiei sale - Jean Baptiste Cuzin, consilier adj. pentru cooperare acţiuni culturale, Bernard Houliat, directorul Centrului Cultural Francez din Cluj Napoca (centru-vest), Stephan Debonne, ofiţer responsabil relaţii cu jandarmeria naţională - efectuează, începând de luni, o vizită în judeţul Bihor (vest).
Potrivit preşedintelui CJ Bihor, Radu Ţîrle, în cursul zilei de luni a avut loc o întâlnire cu oameni de afaceri francezi şi români, iar din discuţiile de marţi cu conducerea CJ Bihor s-au reliefat patru domenii concrete pentru colaborări mai strânse: sănătate, agricultură, educaţie şi domeniul urbanistic, arhitectură şi infrastructură.
Delegaţia franceză mai are în programul zilei o întrevedere cu primarul Ilie Bolojan şi conducerea Primăriei Oradea, depunere de coroane la Statuia aviatorilor francezi din Oradea şi o vizită la Punctul de trecere a frontierei din Borş.
Conform datelor oficiale, în judeţul Bihor îşi desfăşoară activitatea 98 de firme cu acţionariat francez. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ambasadorul Henri Paul: Investitorii francezi doresc mai multă transparenţă asupra politicii economice Bucureşti, 16 nov. /Agerpres/ - Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, a declarat marţi, la Oradea (vest), că investitorii francezi doresc, la fel ca şi alţii, vizibilitate asupra politicii economice, transparenţă pe piaţă, o monedă stabilă şi impozite nu prea mari.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
Bihor: Municipiul Oradea va avea primul laborator central automatizat din ţară Oradea va deveni, din toamnă, primul oraş din România care va avea un laborator central automatizat în sistemul public de sănătate, urmând a fi unificate şi alte domenii din unitate privind achiziţiile, prepararea hranei şi resursele umane, a declarat vineri dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Judeţean...
Bihor: Heliport la Spitalul de Urgenţă din Oradea, primul din ţară dacă va fi construit în terasă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut finanţare de la compania Rompetrol pentru un proiect prin care intenţionează să construiască un heliport pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, în valoare de 90.000 de lei, a declarat joi managerul spitalului, dr. Gheorghe Carp.
Bihor: "Medicul şi societatea", conferinţă internaţională cu participarea dr. Raed Arafat Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat va participa sâmbătă, la conferinţa internaţională 'Medicul si societatea', care se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 aprilie, la Oradea, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii.