Cele mai citite
 


Concert caritabil Ronan O'Hora, în sprijinul Secţiei de neonatologie a Spitalului 'Marie Curie'
marţi, 16 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Renumitul pianist britanic Ronan O'Hora, care se află pentru prima dată în România, va susţine un recital extraordinar de pian în scopuri caritabile, pe 25 noiembrie, în sala 'Mihail Jora' a Societăţii Române de Radio, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES, de organizatori, Fundaţia Genesis.
Evenimentul beneficiază de sprijinul total al artistului Ronan O'Hora, care s-a oferit să doneze întreg onorariul cuvenit pentru concertul susţinut la Bucureşti în beneficiul Secţiei de Neonatologie a Spitalului 'Marie Curie' din Bucureşti.
Fondurile obţinute din vânzarea biletelor vor fi donate Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi pentru achiziţionarea unui aparat care depistează surditatea în faza neonatală.
Initiaţiva organizării acestui concert face parte dintr-o serie mai amplă de proiecte pe care Fundaţia Genesis le-a realizat de-a lungul timpului şi care au urmărit dezvoltarea copiilor pe plan educaţional şi cultural, dar şi contribuţia responsabilă la asigurarea unor condiţii optime în unităţile medicale specializate în îngrijirea copiilor.
'Ne dorim ca, în seara de 25 noiembrie, sala 'Mihail Jora' să fie plină de oameni care iubesc muzica şi copiii şi care nu pot rămâne indiferenţi la problemele cu care se confruntă sistemul sanitar românesc, în special când este vorba despre lipsa de echipamente medicale necesare în îngrijirea celor mici. Am vrea să dovedim din nou că solidaritatea şi compasiunea sunt valori de bază ale societăţii româneşti', a declarat Ioana Necula, preşedintele Fundaţiei Genesis, în comunicatul citat.
Fundaţia Genesis din Bucureşti, înfiinţată în anul 2000, are în componenţă Grădiniţa Junior şi Şcoala Genesis cu clasele I - VIII, ambele acreditate de Ministerul Educaţiei, alături de Şcoala de Limbi Străine şi Centrul Cultural Genesis.
Ronan O'Hora este unul dintre cei mai apreciaţi pianişti britanici. Artistul a susţinut recitaluri şi a fost aclamat în aproape toate ţările din Europa, dar şi în America, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Africa de Sud.
O'Hora a susţinut concerte cu dirijori de primă mână, precum şi alături de unele dintre cele mai faimoase orchestre simfonice ale lumii: Filarmonica din Londra, Orchestra Simfonică BBC, Orchestra de cameră a Angliei, Filarmonica din Florida şi Filarmonica din Queensland. Discografia sa numără în prezent peste treizeci de albume înregistrate. AGERPRES/ (AS - Petronius Craiu)
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Concert caritabil Ronan O'Hora, în sprijinul Secţiei de neonatologie a Spitalului 'Marie Curie' Bucureşti, 16 nov /Agerpres/ - Renumitul pianist britanic Ronan O'Hora, care se află pentru prima dată în România, va susţine un recital extraordinar de pian în scopuri caritabile, pe 25 noiembrie, în sala 'Mihail Jora' a Societăţii Române de Radio, informează un comunicat transmis, marţi, AGERPRES,...
Secţie nouă de terapie intensivă nou-născuţi la Marie Curie; investiţie de peste 2,1 milioane de euro O nouă secţie de terapie intensivă nou-născuţi a fost inaugurată marţi la spitalul Marie Curie din Capitală, investiţia totală ridicându-se la peste 2,1 milioane de euro.
Echipament de screening auditiv pentru nou-născuţi donat Spitalului Marie Curie Secţia de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Marie Curie beneficiază, de acum, de un echipament de screening auditiv pentru nou-născuţi, aparat medical performant, unic în Europa de Est.
Concert caritabil pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie' Mai multe formaţii şi solişti vor susţine un concert caritabil pe 1 iunie, în Piaţa Constituţiei din Capitală, în scop caritabil, pentru extinderea Spitalului 'Marie Curie'.
Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra riscului de creştere a ratei mortalităţii infantile Situaţia din maternităţi şi secţiile de terapie intensivă neonatală din spitale a devenit critică şi pune în pericol vieţile a sute de copii, având în vedere amânarea rectificării bugetului de stat, potrivit unui comunicat al Salvaţi Copiii România.
Medic "Marie Curie": Un copil e la Terapie Intensivă, alţi şase sunt internaţi pe secţia de Nefrologie Medicul Loredana Popa, de la Spitalul Marie Curie, a declarat duminică dimineaţa că pe secţia Nefrologie a spitalului sunt internaţi şase copii, iar un altul se află la Terapie Intensivă.