Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: Nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pe teritoriul ţării noastre nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, după ce luni s-au încheiat cele 7 zile de monitorizare a contacţilor tinerei de 28 de ani, infectată cu noul virus gripal, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în acest interval de monitorizare nu au mai existat persoane care să prezinte simptome specifice infecţiilor respiratorii.

Medicii continuă investigaţiile epidemiologice pentru ultimul caz pozitiv şi supravegherea contacţilor, conform metodologiei standard. Niciun pacient nu a mai fost externat. Aceştia sunt internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' şi înregistrează o evoluţie favorabilă, precizează comunicatul.

Reţeaua de epidemiologie de la nivelul direcţiilor de sănătate publică, coordonată de Centrul Naţional pentru Boli Transmisibile, rămane în alertă.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei, în special celor care călătoresc, să respecte recomandările medicilor privind regulile igienico-sanitare pentru a evita, în această perioadă, îmbolnăvirile cu noul virus gripal AH1N1: evitaţi contactelecu persoanele bolnave; când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă, iar după utilizare, aruncaţi batista la gunoi; spălaţi-vă mâinile, des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi; evitaţi să vă atingeţi ochii, nasul sau gura, pentru că microbii se răspândesc frecvent atunci când o persoană atinge un obiect contaminat, atingându-şi apoi ochii, nasul sau gura; dacă sunteţi bolnav, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane pentru a evita să le contagiaţi şi evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.
Încă două cazuri de infectare cu noul virus gripal Bucureşti, 04 iun /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino a anunţat, în cursul dimineţii de luni, Ministerul Sănătăţii că a confirmat, prin teste de laborator, încă două cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Alte două cazuri cu virus gripal A/H1N1, confirmate Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă de la Institutul Cantacuzino a confirmat joi dimineaţă încă două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.
Cum se transmite gripa porcină la oameni Madrid, 4 mai /Agerpres/ - La fel cum oamenii pot transmite, cu relativă uşurinţă, virusul gripei la porci şi animalele pot face acelaşi lucru la oameni. Iar aceasta deoarece organismul lor dispune de receptorul uman al virusului şi, prin urmare, îl pot contracta şi apoi transmite. Este ceea ce se crede...
Ministerul Sănătăţii: 25 de noi cazuri de gripă A/H1N1 în decurs de 6 ore Duminică între orele 12.00 şi 18.00 au mai fost confirmate 25 de cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, informează Ministerul Sănătăţii.