Cele mai citite
 


Constanţa: Psihologul IPJ, trecut în rezervă după declaraţiile cu privire la crimele de la Cernavodă
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Psihologul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, comisar şef Liviu Chesnoiu, va fi trecut în rezervă în urma declaraţiilor pe care le-a făcut referitor la profilul psihologic al principalului suspect în cazul dublului asasinat de la Cernavodă.
Purtătorul de cuvânt al IPJ, Gelu Manolescu, a informat, duminică seară, printr-un comunicat remis presei, că psihologului îi vor înceta raporturile de serviciu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) din data de 12 ianuarie 2011, fiind trecut în rezervă la limită de vârstă.
''Afirmaţiile făcute de domnul comisar şef Chesnoiu Liviu, actualmente psiholog al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în legătură cu profilul psihologic al principalului suspect în cazul celor două crime de la Cernavodă, sunt părerile sale personale şi nu reprezintă poziţia oficială a I.P.J. Constanţa şi a I.G.P..De asemenea acesta nu i-a consultat pe cei implicaţi în rezolvarea cazului în formularea ipotezelor pe care le-a susţinut'', a menţionat reprezentantul IPJ.
Comisarul şef Liviu Chesnoiu a declarat, printre altele, că Bogdan Mitu este autorul moral al dublului asasinat comis împotriva părinţilor soţiei sale.
Luni, în timp ce se deplasau cu un autoturism de la Feteşti către Cernavodă, soţii Gabriela şi Bogdan Mitu s-au luat la ceartă, după care bărbatul a oprit autoturismul, a coborât, a luat-o pe femeie cu forţa şi s-au aruncat în Canalul Dunăre - Marea Neagră. Martor la cele petrecute a fost fratele Gabrielei, în vârstă de 14 ani, care se afla în autovehicul.
După alertarea poliţiştilor, corpul femeii a fost găsit şi scos din Dunăre, cel al bărbatului fiind căutat în zadar.
Marţi, un cunoscut al familiei Garoafă a găsit-o moartă în şifonier pe Elena, ulterior fiind găsit de anchetatori şi trupul soţului femeii, sub pat.
Joi, magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a principalului suspect în cazul dublului asasinat de la Cernavodă, Giani Deli-Iorga, acuzat de comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav şi tâlhărie, pentru că i-a furat uneia dintre victime telefonul mobil.
Bărbatul, prieten cu Bogdan Mitu, a recunoscut fapta comisă, afirmând că era sub influenţa băuturilor alcoolice când a mers la casa socrilor amicului său, Elena şi Petre Garoafă, pentru a le cere acestora să discute cu fiica lor, Gabriela, referitor la intenţia acesteia de a divorţa şi să încerce să-i împace pe cei doi.
Deli-Iorga le-a spus anchetatorilor că a mers luni la locuinţa familiei Garoafă, după ce Bogdan îl anunţase telefonic că intenţionează să se sinucidă pentru că nu suportă despărţirea de soţie şi din cauza bolii de care suferea, fără să ştie că, în dimineaţa aceleiaşi zile, prietenul lui îşi înecase soţia.
Conform şefului Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Constanţa, prim procurorul Gigi Ştefan, suspectul a susţinut că, ''la un moment dat, Petre Garoafă ar fi pus mâna pe un cuţit şi l-ar fi ameninţat, moment în care l-a dezarmat şi l-a înjunghiat, după care a omorât-o şi pe Elena Garoafă''.
''În cauză a fost efectuată autopsia, stabilindu-se că moartea soţilor Garoafă a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei provocată de multiple leziuni cu un corp tăietor-înţepător, în general la nivelul gâtului'', au menţionat, într-un comunicat remis presei, magistraţii PT Constanţa. Referitorla moartea fiicei bătrânilor, Gabriela Mitu, anchetatorii au precizat că ''s-a datorat asfixiei mecanice prin înec''.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Constanţa, este suspectat de omorârea soţilor Garoafă şi ginerele acestora, Bodgan Mitu, bărbatul fiind în prezent dat în urmărire generală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Principalul suspect în cazul crimelor de la Cernavodă, examinat psihiatric Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Cernavodă, Giani Deli-Iorga, a fost scos din arest, joi, şi dus la Spitalul Palazu Mare, pentru a i se face o examinare psihiatrică.
Comunicat de presă - IPJ Satu Mare În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii Postului de Poliţie Beltiug, la data de 09.09.2016 a fost identificată o persoană de sex feminin, în vârstă de 53 ani, din localitatea Răteşti, ca fiind autoarea furtului sumei de 700 lei, faptă comisă la data de 20.08.2016 din locuinţa unei femei...
Constanţa: Şofer înjunghiat în urma unei şicanări în trafic Două persoane au fost reţinute joi de poliţişti şi vor fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, după ce şoferul unui autoturism a fost înjunghiat de un alt conducător auto, la Năvodari, în urma unei şicanări în trafic.
Constanţa: Etnobotanice şi un pistol, găsite de poliţişti într-o percheziţie în locuinţa unui tânăr Un tânăr de 23 de ani din Constanţa, suspectat de comiterea mai multor infracţiuni, a fost reţinut marţi pentru audieri după ce, în cursul dimineţii, poliţiştii au făcut o percheziţie la domiciliul acestuia şi au găsit, printre altele, un pistol deţinut ilegal şi circa 400 de plicuri cu substanţe etnobotanice...
Mureş: Poliţistul care a salvat de la moarte un tânăr care a vrut să se sinucidă, propus pentru o distincţie Agentul şef principal Aurel Precup, în vârstă de 48 de ani, de la Biroul de Ordine Publică a Poliţiei Municipale Reghin, cel care a salvat de la moarte un tânăr de 22 de ani, care s-a aruncat în râul Mureş în încercarea de a se sinucide, va fi propus de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean...
Vaslui: Un bebeluş a murit în condiţii suspecte în locuinţa părinţilor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui au deschis luni o anchetă în cazul unui bebeluş în vârstă de o lună care a murit în condiţii suspecte.