Cele mai citite
 


Parlamentara Gabrielle Giffords poate comunica (spital)
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentarul american Gabrielle Giffords, împuşcată în cap sâmbătă, este capabilă să comunice, dar starea sa rămâne critică, a anunţat duminică unul dintre chirurgii de la spitalul din Tucson, unde aceasta este internată, informează agenţiile internaţionale de presă.
'Suntem foarte încurajaţi de aceasta. Sunt de un optimism prudent', a spus medicul Michael Lemole Jr., neurochirurg. Chirurgul a subliniat că glonţul a traversat centrul creierului şi că parlamentara a fost 'capabilă să comunice cu noi de dimineaţă prin comenzi simple'.

'Deşi acest lucru ne încurajează vom vorbi în continuare de stare critică, deoarece un creier inflamat se poate deteriora în orice moment'. Pacientei i-a fost indusă o comă artificială dar o vom trezi pentru a ne asigura că nimic grav nu s-a întâmplat cât timp s-a aflat în stare de inconştienţă, a subliniat medicul american.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un nou stadiu de comă profundă descoperit de un cercetător român De regulă, atunci când creierul unui pacient devine complet inactiv, medicii consideră că pacientul a intrat în cea mai profundă stare de comă. Un om de ştiinţă de origine română, stabilit în Canada, a anunţat însă descoperirea unui nou stadiu de comă, şi mai profundă, în care activitatea cerebrală este...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Covasna: Şase persoane intoxicate cu ciuperci, dintre care una în comă, internate în spital Şase persoane intoxicate cu ciuperci, dintre care una în comă, au fost internate în ultimele zile la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.
Proiectul unui neurochirurg italian de realizare a unui transplant de cap uman, primit cu scepticism de comunitatea medicală Proiectul unui neurochirurg italian de a realiza prima grefă de cap uman a fost întâmpinat cu scepticism de confraţii săi la o conferinţă medicală, vineri, în Statele Unite, unde a făcut apel la donatori.
Când a ieşit din comă, o femeie a aflat că născuse Aflată în comă, Emma Mynors, o tânără de 23 de ani, a născut-o prematur pe Amy, la 29 de săptămâni. Când s-a trezit, după două săptămâni, ea nu-şi mai amintea că a fost însărcinată, relatează The Sun.
Brăila: O ambulanţă care transporta la spital o pacientă în comă a fost lovită în intersecţie de o maşină O ambulanţă din Brăila care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi care transporta la spital o pacientă în comă a fost lovită într-o intersecţie din Brăila de o maşină care nu a respectat indicaţiile rutiere.