Cele mai citite
 


Lucian Duţă: Banii pentru sănătate vor ajunge până în octombrie - noiembrie
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat duminică seara la un post de televiziune că banii pentru sistemul de sănătate vor ajunge până în octombrie - noiembrie.
Acesta a menţionat că pensionarii cu pensii peste 740 de lei vor plăti 5,5% pentru fondul asigurărilor de sănătate, prin această măsură reducânduse deficitul pentru acest an.
Preşedintele CNAS a reliefat şi faptul că România alocă numai 200 de euro pe cap de locuitor pentru sănătate.
Acesta a mai spus că trebuie găsite soluţii pentru acoperirea deficitului bugetar pentru sănătate.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a făcut şi el referire în conferinţa de presă de săptămâna trecută la faptul că banii CNAS nu vor ajunge şi vor trebui găsite resurse.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Dr. Lucian Duţă: În sistemul de sănătate nu s-a făcut reformă, doar ajustări Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, joi, într-o conferinţă cu tema ''Reforma sănătăţii la analiză'', că în sănătate nu s-a făcut reformă, ci numai ajustări, adăugând că nu s-a realizat standardizarea actului medical.
Lucian Duţă (CNAS): Fondul asigurărilor de sănătate va intra în 2011 cu un deficit de trei miliarde lei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, luni, în cadrul conferinţei cu tema 'Radiografia sistemului de sănătate', că CNAS va intra în 2011 cu un deficit de trei miliarde de lei.