Cele mai citite
 


Testul cu paharul, util în diagnosticarea meningitei
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Koln, 10 ian/Agerpres/ - Dureri de cap, gât rigid, degete reci la mâini şi picioare, febră şi vomă - sunt câteva din simptomele meningitei. O metodă cunoscută sub numele de testul cu paharul poate arăta dacă un copil a contractat boala, spune Ulrich Fegeler de la Asociaţia germană a medicilor pediatri, citat de agenţia DPA.
Fegeler spune că mici pete de culoare roşu închis, vinete sau brune apărute pe piele pot indica faptul că un copil s-a îmbolnăvit de meningită în formă meningococică. Aceleaşi simptome apar şi în cazul unei septicemii.

'Erupţia de pete se poate răspândi repede în cazul unei infecţii a sângelui. Dacă se apasă baza paharului pe bubuliţe, ele rămân vizibile, ceea ce nu se întâmplă în cazul pojarului', spune doctorul. Medicul trebuie chemat de urgenţă dacă urmele rămân.

Această formă de meningită este cauzată de bacteria meningococică. Majoritatea copiilor contaminaţi cu această bacterie fac meningită, iar 10% ajung la septicemie. Circa 40% dezvoltă ambele boli.

Rata îmbolnăvirilor creşte spre sfârşitul iernii şi la începutul primăverii. Cu cât un copil este tratat mai repede cu antibiotice, cu atât cresc şansele de a evita consecinţele bolii.

'Boala se răspândeşte de la om la om, prin fluide', precizează Fegeler. 'Ştim că circa 10% din populaţia europeană are bacteria meningococică în aerul inspirat şi expirat, dar nu are simptomele bolii. Nu cunoaştem cauzele acestui lucru', adaugă el. Un purtător sănătos de meningococ poate contamina alt om. Copiii mici mai ales sunt în pericol să facă meningită din cauză că sistemul lor imunitar este insuficient dezvoltat. Şi adolescenţii între 14 şi 19 ani prezintă risc crescut de contaminare pentru că au contacte mai intense cu cei de vârsta lor, la petreceri sau în primele lor experienţe sexuale. Medicii germani recomandă imunizarea copiilor împotriva meningitei începând de la 12 luni, încheie DPA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nu tratati amigdalita si otita? - Va expuneti la riscuri foarte grave Amigdalitele si otitele sunt printre cele mai frecvente afectiuni in randul copiilor si pot duce la complicatii grave, putand fi un punct de plecare catre meningita daca nu sunt tratate la timp. De multe ori astfel de afectiuni sunt virale, insa multi parinti trateaza copiii cu antibiotice, in...
Comunicat de presă - Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune O boală autoimună periculoasă afectează din ce în ce mai multe femei
Un adolescent din Florida a supravieţuit miraculos unei infecţii cu amiba ucigaşă Naegleria fowleri Un adolescent de 16 ani a supravieţuit unei infecţii cu amiba ucigaşă Naegleria fowleri care distruge creierul şi a cărei rată de mortalitate este de 97 %, au informat medici din Orlando, citaţi de EFE.
Simptome ce nu trebuie ignorate in timpul sarcinii Sarcina este o stare normala, fiziologica, dar care deseori este insotita de disconfort si dureri abdominale. In cele mai multe cazuri, durerile sunt inofensive, nu reprezinta un semnal de alarma pentru sanatatea mamei si a fatului.
Bolile virale ale copilariei Varicela, pojarul, oreionul si rubeola sunt boli virale care apar in copilarie. Campaniile de vaccinare au facut ca aceste boli sa fie astazi mult mai putin raspandite decat in trecut. Simptomele pot include febra, pete rosii pe piele si o inflamare a ganglionilor limfatici. Terapiile...
Măsuri pentru prevenirea infectării cu virusul West Nile, în sectorul 4 Primarul Cristian Popescu-Piedone a dispus marţi mobilizarea de urgenţă la nivelul sectorului 4 a tuturor factorilor de intervenţie pentru adoptarea de măsuri în scopul prevenirii infectării cu virusul West Nile.