Cele mai citite
 


Gripă porcină: lumea 'se apropie de nivelul 6' al alertei pandemice (OMS)
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Geneva, 10 iunie /Agerpres/ - Răspândirea continuă a virusului A/H1N1 în Marea Britanie, Spania, Japonia, Chile şi Australia a adus lumea în pragul instituirii gradul 6 de alertă pandemică, a declarat marţi directorul general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Keiji Fukuda, în cadrul unei videoconferinţe de la Geneva, relatează Reuters şi AP.

”Există un număr de ţări care par să fie în tranziţie, trecând de la cazuri legate de călătorii la un tip de răspândire comunitar”, a declarat dr. Keiji Fukuda.

”Sunt încă în tranziţie şi din acest motiv nu am instituit până acum faza a 6-a de alertă”, a spus Fukuda. Nivelul de alertă al OMS este în prezent de 5, ceea ce înseamnă că o pandemie este ”iminentă”.

Conform ultimului bilanţ al OMS, noul virus gripal a fost depistat în 64 de ţări şi în principal în America de Nord. Testele de laborator al OMS au confirmat aproape 19.000 de cazuri de contaminare cu gripă porcină, 117 decese fiind cauzate de prezenţa virusului în organism.AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.