Cele mai citite
 


Lacrimile femeilor scad libidoul bărbaţilor
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Viata Sexuala
 

Oamenii de ştiinţă israelieni au ajuns la concluzia că 'mirosul lacrimilor de femeie reduce nivelul de testosteron la bărbaţi'. Această descoperire, făcută în urma unui studiu realizat de neurobiologi de la Institutul Weizmann din Israel, duce în premieră la ideea conform căreia în lacrimi s-ar găsi componente chimice, a căror acţiune este asemănătoare celei a feromonilor, notează cotidianul elveţian Le Temps.

Potrivit oamenilor de ştiinţă israelieni, componenţa lacrimilor "emoţionale" diferă de cea a lacrimilor '"nespontane", cele care curăţă şi apără în permanenţă ochiul: primele conţin cu 24% mai multe proteine.

În timpul studiului, realizat sub îndrumarea neurobiologului Shani Gelstein, un grup de voluntari bărbaţi au mirosit lacrimi ale unor femei care vizionaseră un film trist, precum şi o soluţie sărată, ce fusese picurată pe feţele aceloraşi femei. Potrivit bărbaţilor, niciunul dintre cele două lichide nu avea miros.

Cercetătorii israelieni au ajuns, însă, la concluzia că, în pofida faptului că inspirarea lacrimilor nu se răsfrângea în niciun fel asupra dispoziţiei bărbaţilor testaţi, bărbaţii care mirosiseră lacrimi găseau ulterior mai puţin atrăgătoare din punct de vedere sexual femeile imortalizate în fotografii. În afară de aceasta, la aceşti bărbaţi se reducea nivelul de testosteron din salivă. După cum au recunoscut chiar bărbaţii monitorizaţi, ei nu erau trişti, însă nu simţeau excitare sexuală.

În aceeaşi ordine de idei, oamenii de ştiinţă israelieni au ajuns la concluzia că pentru femei lacrimile constituie un mijoc de apărare: diminuând nivelul de testosteron şi de excitare al bărbaţilor, lacrimile le protejează atunci când femeile se află în stare de slăbiciune psihologică.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plânsetele nou-născuţilor pot intensifica secreţia de testosteron la bărbaţi Nivelul testosteronului la bărbaţi este mai degrabă asociat pornirilor războinice decât grijii paterne, însă conform unui nou studiu, în anumite situaţii, dacă un nou-născut plânge în apropierea unui bărbat, acest nivel poate creşte, transmite LiveScience.com.
Cercetătorii au descoperit un nou rol al proteinelor Blocurile de proteine din organismul uman pot fi asamblate fără informaţiile genetice din ADN sau fără m-ARN (mesager ARN, moleculă ce are rolul de a copia informaţia genetică a unei catene de ADN), potrivit unui studiu publicat în revista Science, care probează în premieră acest fapt, scrie presa i...
RETROSPECTIVÃ 2102/Topul celor mai interesante zece studii ştiinţifice despre sexualitate Sexualitatea face parte din viaţă şi implicit este obiectul unor studii ştiinţifice, iar anul acesta nu a fost deloc sărac în astfel de realizări ce acoperă subiecte diverse, de la dorinţa de masturbare declanşată hormonal până la partidele de sex încinse în urmă cu zeci de mii de ani între reprezentanţii...
Virusul Ebola descoperit în ochiul unui medic care se vindecase de infecţie în urmă cu două luni Virusul Ebola a fost descoperit în premieră în ochii unui fost pacient, la două luni după vindecarea sa de infecţie, a raportat joi revista New England Journal of Medicine, citată de AFP.
VIRUSUL ZIKA Fragmente genetice de Zika au fost găsite în ochi şi lacrimi de şoareci de laborator infectaţi Fragmente genetice de Zika au fost găsite în ochi şi lacrimi de şoareci de laborator infectaţi, această descoperire oferind o potenţială nouă cale de infectare la oameni, relatează marţi Reuters, care citează un studiu realizat în Statele Unite.
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...