Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Numărul biletelor de tratament scade de la an la an
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Casa de Pensii Caraş-Severin se pot depune, începând de luni, cererile pentru biletele de tratament.
'Chiar dacă nu e o noutate, reamintesc faptul că a fost eliminat criteriul 'primul venit, primul servit' şi înlocuit cu un nou sistem, pe baza unui punctaj nominal calculat informatic. Cererile se depun la biroul de bilete, special amenajat la Casa Judeţeană de Pensii, cu minim 40 de zile înainte de prima lună, pentru care se face solicitarea plecării într-o staţiune. Actele necesare pentru pensionari sunt cererea de acordare a biletului de tratament, o copie a actului de identitate şi a cuponului de pensie' declară Dorin Brăilă, director executiv al Casei de Pensii Caraş-Severin.
Nu doar pensionarii au acest drept, ci şi cei care muncesc cu forme legale sau şomerii, spune Dorin Brăilă. Aceştia trebuie să depună, pe lângă cererea tip şi copia actului de identitate, o adeverinţă de la locul de muncă, sau, după caz, cuponul pentru indemnizaţia de şomaj.
De asemenea, şi persoanele beneficiare de indemnizaţie de handicap au acest drept, însă, în condiţiile în care au împlinit deja vârsta de 18 ani. În aceste cazuri, dosarul trebuie să conţină cererea tip, copii ale actului de identitate şi certificatul de handicap. Pot primi un bilet de tratament prin Ministerul Muncii şi persoanele persecutate din motive politice sau veteranii de război, precum şi văduvele lor.
În ultimii ani, numărul de bilete de tratament alocate judeţului Caraş-Severin s-a micşorat considerabil.
De exemplu, dacă în 2006, judeţului Caraş-Severin i-au fost repartizate 5.398 de bilete de tratament, la care se adaugă şi suplimentările făcute la solicitarea Casei Judeţene de Pensii, în 2009, numărul acestora a scăzut la 2.362, iar în 2010, la doar câteva sute.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Peste 3.200 de cereri ale pensionarilor pentru sub 2.600 de bilete la tratament balnear Peste 3.200 de vârstnici au depus cereri la Casa de Pensii Caraş-Severin pentru a obţine bilete la tratament balnear, în condiţiile în care judeţului i s-au alocat în acest an mai puţin de 2.600 de bilete.
ANOFM: Peste 7.300 locuri de muncă vacante la nivel naţional, în perioada 10 - 16 februarie Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) are în evidenţă 7.380 locuri de muncă vacante pentru perioada 10 - 16 februarie, cu 1.211 mai multe decât în precedentele şapte zile, se arată într-un comunicat al ANOFM, transmis vineri AGERPRES.
Caraş-Severin: Deşi reabilitată, Policlinica din Moldova Nouă nu poate funcţiona din cauza lipsei medicilor Peste două milioane de euro a costat reabilitarea şi dotarea cu aparatură a Policlinicii Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, ce deserveşte 20 de localităţi din sudul judeţului Caraş-Severin, însă, deocamdată, unitatea nu poate funcţiona, din cauză că nu are suficienţi medici.
Brăila: Şapte sute de persoane cu handicap riscă să nu îşi poată primi certificatele în luna ianuarie 2016 Şapte sute de persoane cu handicap din Brăila riscă să nu îşi poată primi certificatele în luna ianuarie 2016, din cauza faptului că, la nivelul judeţului, Comisia Judeţeană pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap (CJEPAH) nu are şef, a declarat vineri, în şedinţa Consiliului Judeţean, directorului...
Caraş-Severin: Angajaţii Spitalului judeţean Reşiţa, în grevă de avertisment Membrii Sanitas de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au aflat, miercuri, în grevă de avertisment pentru două ore, fără însă ca pacienţii să aibă de suferit.
Caraş-Severin: La Herculane sunt puţini medici balneologi Staţiunea Băile Herculane se confruntă tot mai mult cu lipsa de medici specialişti în balneologie. Potrivit evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, în staţiunea de pe Cerna activează, oficial, doar patru medici cu această specializare.