Cele mai citite
 


Pansament uitat în inima unui pacient: anchetă 14 ani mai târziu
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Moscova, 10 iunie /Agerpres/ - Parchetul general rus caută un chirurg care a uitat un pansament în inima unui pacient decedat la 14 ani după ce a fost operat, a indicat şeful unei comisii de anchetă din regiunea Moscovei, Anatoli Bagmet, relatează AFP.

Pacientul a suferit un infarct la un an şi jumătate după intervenţia chirurgicală suferită în 1995 şi o hemoragie cerebrală zece ani mai târziu, înainte de a deceda în ianuarie 2009, a precizat Bagmet.

"Rezultatele autopsiei au stabilit că decesul pacientului a survenit din cauza operaţiei efectuate în 1995 la institutul de cardiologie Bakuleva din Moscova, în cursul căreia chirurgul a uitat un pansament în inima bolnavului", a adăugat el.

În cadrul anchetei, poliţia a încercat să identifice chirurgul care a practicat intervenţia, a continuat Bagmet, însă misiunea anchetatorilor este dificilă deoarece arhivele intervenţiilor practicate în 1995 nu au fost păstrate. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cardiologie: oamenii veseli au o inimă mai sănătoasă, potrivit unui studiu Depresia este considerată de multă vreme un factor de risc pentru problemele cardiace. Pentru a evita crizele de inimă, se ştie că se recomandă o hrană corectă şi sport. Însă un studiu recent arată că şi veselia poate contribui la reducerea acestui risc. Prin urmare, este bine să fii vesel, chiar atunci...
Clinica de Cardiologie din Târgu Mureş a lansat un volum cu studii din ultimii 40 de ani Cele mai importante studii şi cercetări ale Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş din ultimii 40 de ani, printre care şi premierele medicale introduse de colectivul de aici în medicina românească, au fost publicate în volumul Cardio Remember, lansat joi, la...
Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES educă în Bucuresti medici specialiști din Olanda, Italia și Germania Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie IntervenționalăARES continuă seria trainingurilor de specialitate printr-un seminar aplicat, pe tema embolizării adenomului de prostată, pentru medici specialiști din Olanda, Italia, Germania și Portugalia.
Constanţa: Centru de cardiologie intervenţională inaugurat la Spitalul Judeţean, investiţie de un milion de euro Un modern centru de cardiologie intervenţională a fost inaugurat, miercuri, la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, investiţie de aproape un milioan de euro realizată printr-un parteneriat public privat.
Iaşi: Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M Deputatul PDL Cristina Dobre a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Institutul de Cardiologie "George Georgescu" din Iaşi a fost încadrat în categoria I M.
UPDATE/DNA: Şefa Secţiei de Cardiologie(Spitalul Constanţa), sub control judiciar, în legătură cu internarea lui Nicuşor Constantinescu Procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de Raluca-Irinel Parepa, şefă a Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, şi faţă de Marius Ţoringhibel, medic primar în cadrul aceleiaşi secţii, pentru favorizarea făptuitorului, în legătură...