Cele mai citite
 


Ialomiţa: Şase copii infectaţi cu Rotavirus
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost transferaţi la Spitalul 'Matei Balş' din Capitală după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, Nina Precup Vâlcea, cei şase copii au fost trimişi la un spital de boli infecţioase din Capitală, iar palierul I din cadrul secţiei de Pediatrie a fost evacuat pentru dezinfecţie.
'Într-adevăr, a crescut numărul cazurilor, însă nu este o problemă atât de gravă. Avem un singur contact pe secţie. Cei şase copii au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală. Mai mult decât atât nu avem ce să facem', a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Tabloul clinic al infecţiei cu rotavirus variază de la forme asimptomatice la forme clinice severe asociate cu colaps, prin vărsături şi diaree severă.
Boala simptomatică se manifestă prin vărsături şi febră moderată, urmate de diaree apoasă fără sânge.
Pot fi asociate şi simptome respiratorii în infecţia cu rotavirus, însă virusul nu a fost izolat din secreţiile respiratorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Patru copii infectaţi cu rotavirus din Ialomiţa, aduşi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Patru copii intoxicaţi, din judeţul Ialomiţa, au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' cu boală diareică. Dintre aceştia unul a plecat acasă, în spital rămânând trei care nu pun însă probleme deosebite.
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu rotavirus la spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian/Agerpres/ - Alţi trei copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost diagnosticaţi cu Rotavirus, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală cu aceleaşi simptome.
Control efectuat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă din Slobozia O echipă de control condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Geza Molnar, se află, de marţi, la Spitalul judeţean de Urgenţă din Slobozia pentru a ancheta situaţia copiilor infectaţi cu rotavirus.
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu Rotavirus, la Spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian /Agerpres/ - Cel de-al treilea copil depistat în ultimele zile cu Rotavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este transferat joi după-amiază la Spitalul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, preluat de CJ Ialomiţa Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost preluat, vineri, de Consiliul Judeţean (CJ) Ialomiţa, prin semnarea unui protocol de predare-primire între Direcţia de Sănătate Publică şi autoritatea judeţeană.
Gorj: Zeci de copii internaţi în spital din cauza unui rotavirus Câteva zeci de copii sunt internaţi în prezent în secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu cu manifestări digestive, cadrele medicale încercând să identifice cauza îmbolnăvirilor, a declarat joi medicul Elena Popescu.