Cele mai citite
 


Iaşi: Conducerea Spitalului de Urgenţe 'Sf Ioan' îi impută medicului Tudor Ciuhodaru suma de 30.000 lei
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 10 ian /Agerpres/ - Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' îi impută doctorului Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor o sumă de aproape 30.000 de lei şi îl acuză că ar fi semnat fişe de pontaj din care ar rezulta că medicul a fost prezent în acelaşi timp şi la spital, şi la Camera Deputaţilor.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'', în perioada mai 2009-noiembrie 2010, medicul Tudor Ciuhodaru figurează prezent, în acelaşi timp, atât la spital, cât şi la Camera Deputaţilor, motiv pentru care în şedinţa de luni a Comitetului Director s-a decis imputarea sumei 29.343 lei.
'După ce au fost analizate pontajele de la spital şi situaţia prezenţelor la Camera Deputaţilor, s-a constatat că într-o anumită perioadă, dr. Ciuhodaru a fost prezent în acelaşi timp, scriptic, la ambele locuri de muncă, timp de 151 de zile. Pentru aceste zile remuneraţia primită necuvenit de la bugetul statului este de 29.343 de lei. Conform legislaţiei, medicii parlamentari pot să lucreze în unităţile sanitare până la 50% din timp. Din păcate, aceste aspecte au fost aduse cu întârziere la adresa conducerii, abia la începutul lunii decembrie 2010. Imediat, în condiţii de maximă urgenţă, a fost declanşată o anchetă internă', a declarat dr. Vladimir Poroch, managerul Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sf. Ioan''.
Pe de altă parte, medicul deputat Tudor Ciuhodaru susţine că reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţe nu îi pot imputa cei 30.000 de lei, întrucât a respectat prevederile legislative. Pentru a demonstra acest lucru, Ciuhodaru este decis să apeleze la instanţă. Mai mult, medicul deputat cataloghează decizia conducerii Spitalului ''Sf. Ioan'' din Iaşi drept una politică.
'Mă surprinde că o astfel de decizie apare la nici 24 de ore de la înscrierea mea în Partidul Conservator.(...) La intrarea în Parlamentul României am obţinut o hotărâre ce îmi permite să continui această activitate (medic de urgenţe - n.r). Am fost în Spitalul de Urgenţă zi şi noapte, am fost când puţini lucrau, am fost la sfârşit de an sau de sărbătorile legale. (...) Faptul că am fost un om care a spus de fiecare dată ce probleme sunt în sistemul medical, care a militat în permanenţă pentru ca imobilul care se construieşte în curtea spitalului să aibă destinaţia de Spital de Urgenţă, pentru rezolvarea problemei medicale în România, mă face să cred că decizia are un alt substrat. Mă surprinde că un coleg mai tânăr, medic, care a stat at& acirc;t timp în spital şi a văzut activitatea mea medicală nu şi-a dat seama de acest lucru. De ce nu s-a sesizat până acum până acum în ultimii ani de zile?', a declarat pentru AGERPRES doctorul deputat Tudor Ciuhodaru.
Acesta nu a exclus posibilitatea ca decizia de luni a Comitetului Director al Spitalului Clinic de Urgenţe ''Sfântul Ioan'' să fie dată şi sub altfel de presiuni, mai ales că în această perioadă se vorbeşte despre desfiinţarea unităţii medicale ca entitate juridică.
Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, este necesară comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi prin desfiinţarea celui dintâi.
Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru a explicat că această comasare a spitalelor de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor. În opinia sa, o soluţie ar fi adoptarea imediată de către Camera Deputaţilor a proiectului legislativ care prevede mutarea Spitalului Clinic de Urgenţă 'Sf. Ioan' în noua clădire din Copou, unde lucrările de finalizare au ajuns la nivelul parterului.
Luni, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi urmează să trimită la Bucureşti variantele finale privind cele două spitale. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Spitalul Clinic de Urgenţe Sf Ioan, chemat în instanţă de Tudor Ciuhodaru Medicul deputat Tudor Ciuhodaru a dat în judecată conducerea Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, la câteva săptămâni după ce a primit un avertisment din partea acesteia că a jignit un medic de la SMURD.
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Dr. Tudor Ciuhodaru: Pentru a afla dacă este urgenţă sau nu, pacientul trebuie consultat Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi afirmă că orice cadru medical trebuie să respecte codul deontologic şi să acorde asistenţă specializată tuturor pacienţilor care le trec pragul.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.