Cele mai citite
 


Patru copii infectaţi cu rotavirus din Ialomiţa, aduşi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Patru copii intoxicaţi, din judeţul Ialomiţa, au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' cu boală diareică. Dintre aceştia unul a plecat acasă, în spital rămânând trei care nu pun însă probleme deosebite.
''Ei vor mai rămâne câteva zile în spital'', a declarat, pentru AGERPRES, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.
Copiii au fost internaţi, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia, Nina Precup Vâlcea, copiii au fost trimişi la un spital de boli infecţioase din Capitală, iar palierul I din cadrul secţiei de Pediatrie a fost evacuat pentru dezinfecţie.
Tabloul clinic al infecţiei cu rotavirus variază de la forme asimptomatice la forme clinice severe asociate cu colaps, prin vărsături şi diaree severă.
Boala simptomatică se manifestă prin vărsături şi febră moderată, urmate de diaree apoasă fără sânge.
Pot fi asociate şi simptome respiratorii în infecţia cu rotavirus, însă virusul nu a fost izolat din secreţiile respiratorii. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Şase copii infectaţi cu Rotavirus Şase copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia au fost transferaţi la Spitalul 'Matei Balş' din Capitală după ce au fost infectaţi cu Rotavirus, cea mai frecventă cauză de gastroenterocolită acută la sugari şi copii mici în anotimpul rece.
Control efectuat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul de Urgenţă din Slobozia O echipă de control condusă de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Geza Molnar, se află, de marţi, la Spitalul judeţean de Urgenţă din Slobozia pentru a ancheta situaţia copiilor infectaţi cu rotavirus.
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu rotavirus la spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian/Agerpres/ - Alţi trei copii internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia au fost diagnosticaţi cu Rotavirus, după ce alţi 11 au fost transferaţi pe parcursul mai multor zile la Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală cu aceleaşi simptome.
Ialomiţa: Încă trei cazuri de infectare cu Rotavirus, la Spitalul din Slobozia Slobozia, 13 ian /Agerpres/ - Cel de-al treilea copil depistat în ultimele zile cu Rotavirus în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia este transferat joi după-amiază la Spitalul de Boli Infecţioase ''Matei Balş'' din Capitală.
Institutul "Matei Balş": Niciun caz de Ebola nu a fost confirmat în Nigeria Patru suspiciuni de infectare cu Ebola au fost înregistrate în Nigeria din decembrie 2013 până la 1 august 2014, însă niciunul dintre cazuri nu a fost confirmat, potrivit unor date ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, postate pe site-ul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi", lansată la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România şi Societatea Naţională de Medicina Familiei au lansat miercuri, la Institutul de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", campania "Împotriva hepatitei alături de pacienţi".