Cele mai citite
 


Scandalul dioxinei: Germania ridică interdicţia de vânzare pentru 3.050 de ferme
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Berlin, 10 ian /Agerpres/ - Guvernul german a ridicat luni interdicţia de vânzare impusă pentru 3.050 dintre fermele închise după depistarea dioxinei în hrana păsărilor şi animalelor provenite de la aceste ferme, transmite Reuters.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Agriculturii, Holger Eichele, situaţia s-a îmbunătăţit, însă 1.635 de ferme sunt în continuare închise.

Aproape 500 de ferme de producere a laptelui au primit, de asemenea, permisiunea de a-şi vinde produsele, iar Slovacia a ridicat interdicţia asupra produselor agricole germane, a precizat Eichele.

Ministrul agriculturii, Ilse Aigner, avea programate luni întâlniri cu asociaţii ale consumatorilor şi agricultorilor pe tema scandalului contaminării cu dioxină.

Anchetatorii investighează firma germană Harles & Jentzsch GmbH, care a produs grăsimea folosită la furajele contaminate. Eşantioane din această grăsime conţineau un nivel de peste 70 de ori mai mare de dioxină decât cel admis, au relevat testele efectuate de autorităţile landului Schleswig-Holstein.

O asociaţie pentru protecţia consumatorului, Foodwatch, a anunţat luni că teste întreprinse pe cont propriu pe un eşantion au arătat un nivel de peste 164 mai ridicat de dioxină decât cel admis legal. Potrivit asociaţiei, dioxina ar proveni de la pesticidele folosite la culturile agricole. Foodwatch a cerut guvernului să îi oblige pe producători să îşi testeze toate ingredientele în ce priveşte nivelul de dioxină.

Eichele a refuzat să comenteze raportul, precizând că autorităţile federale şi de land examinează în prezent provenienţa dioxinei. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.
Scandalul dioxinei din Germania: landul Renania de Nord-Westfalia demarează o anchetă Procuratura din landul german Renania de Nord-Westfalia a demarat o anchetă în legătură cu producătorii de hrană pentru păsări care au folosit ingrediente contaminate cu dioxină, potrivit unor informaţii publicate marţi pe site-ul http://www.dw-world.
CE: va fi nevoie de timp pentru a şti dacă Germania a exportat produse cu dioxină Bruxelles, 5 ian /Agerpres/ - Comisia Europeană consideră că va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă Germania a exportat ouă sau carne contaminate cu dioxină în alte ţări ale Uniunii Europene, a declarat miercuri un purtător de cuvânt comunitar, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Dioxină: Coreea de Sud a suspendat importurile de carne de porc din Germania Bruxelles, 8 ian /Agerpres/ - Coreea de Sud a informat Uniunea Europeană că-şi suspendă importurile de carne de porc din Germania în urma scandalului privind contaminarea cu dioxină, măsură pe care Comisia Europeană o consideră disproporţionată, a declarat sâmbătă pentru AFP un purtător de cuvânt de...
Producători de ţigarete:20.000 de locuri de muncă ar putea dispărea, prin proiectul de amendare a legii referitoare la combaterea fumatului Proiectul de amendare a legii referitoare la combaterea efectelor fumatului poate duce la pierderea a 20.000 locuri de muncă prin efecte în lanţ asupra zonei de aprovizionare şi distribuţie şi ar putea înjumătăţi cifra de afaceri pentru aproape 50% din punctele de vânzare care comercializează ţigarete...
Arad: Peste 115 firme din România, Ungaria şi Germania la a 20-a ediţie a Târgului AR-Medica Peste 115 firme reprezentând producători, importatori şi distribuitori de produse medicale din România, Germania şi Ungaria şi-au anunţat prezenţa la a 20a ediţie a Târgului AR-Medica, care va avea loc la Arad în perioada 7-9 noiembrie, sub genericul "Clasic şi modern în medicină".