Cele mai citite
 


Sorin Ovidiu Vîntu, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Sorin Ovidiu Vîntu este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acesta fiind motivul invocat, luni, de avocaţii săi la Tribunalului Bucureşti, unde se judecă procesul în care omul de afaceri este acuzat de favorizarea infractorului.
Avocaţii au arătat că Vîntu, cunoscut cu probleme cardiace, a mers la Spitalul Floreasca, luni dimineaţă, iar medicii au decis să îl interneze pentru investigaţii. Cum ei nu au adus niciun document care să justifice acestă susţinere, judecătoarea Camelia Bogdan a anunţat că va da un telefon la spital, pentru a verifica dacă Vîntu este într-adevăr internat la unitatea medicală menţionată.
Sorin Ovidiu Vîntu are interdicţia de a părăsi teritoriul României şi este obligat să se prezinte la toate termenele procesului de la Tribunalul Bucureşti.
Şedinţa de judecată a fost suspendată o jumătate de oră, interval în care un tehnician de la Tribunalul Bucureşti va face copii după două CD-uri ce conţin înregistrări ale convorbirilor telefonice ale lui Vîntu şi ale celorlalţi doi inculpaţi, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian, copii care vor fi înmânate avocaţilor.
Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Vîntu, sub acuzaţia că i-ar fi trimis în Indonezia mai multe sume de bani fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.
Astfel, procurorii susţin că, în perioada octombrie 2009-ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vîntu i-a transmis lui Nicolae Popa două tranşe, de 50.000 de euro şi 20.000 de euro.
Suma îi era necesară lui Nicolae Popa pentru a se ascunde în scopul de a nu fi descoperit de autorităţile îndrituite să pună în executare mandatul european de arestare emis pe numele său pentru executarea pedepsei de 15 ani închisoare la care fusese condamnat prin hotărâre judecătorească definitivă şi executorie.
Procurorii declară că Sorin Ovidiu Vîntu a identificat şi modalităţile concrete de transfer al banilor menite să prevină identificarea tranzacţiilor şi a persoanelor implicate în aceste operaţiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 de euro a fost pus în executare de Octavian Ţurcan.
De asemenea, pe 11 noiembrie 2009, Vîntu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o altă tranşă, de 20.000 de euro, sumă ce urma a fi folosită pentru plata diferitelor servicii de către Nicolae Popa, mai spun procurorii.
Potrivit acestora, după ce Nicolae Popa a fost arestat în Indonezia, pe 2 decembrie 2009, Vîntu şi Alexandru Stoian au desfăşurat acţiuni de sprijinire a lui Nicolae Popa cu scopul îngreunării procedurii de extrădare a acestuia în România. Sprijinul s-a concretizat în demersuri de îngreunare a procedurilor de extrădare, pentru a-l scăpa pe condamnat de închisoare şi a-l ajuta să rămână în Indonezia. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Ovidiu Vîntu a ieşit din spital Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, au declarat marţi, pentru AGERPRES, surse spitaliceşti.
Sorin Ovidiu Vîntu, internat din nou la Spitalul Floreasca Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu este din nou internat în Spitalul Floreasca din Capitală, au declarat pentru AGERPRES surse medicale.
Fostul general Mihai Chiţac va fi supus mai multor investigaţii la Spitalul Floreasca Fostul general Mihai Chiţac a ajuns, luni la prânz, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde urmează să fie reevaluat în vederea unei eventuale intervenţii pe cord.
Bacău: Dumitru Sechelariu, fost primar al muncipiului, internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti Fostul primar al municipiului Bacău în perioada 1996-2004, Dumitru Sechelariu, a fost internat în stare gravă, duminică, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Doi răniţi în Colectiv - în stare critică Doi răniţi în clubul Colectiv din cei şase internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca sunt în stare critică, a declarat miercuri pentru AGERPRES şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie, Ioan Lascăr.
Spitalul de Urgenţă Floreasca: Şase răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică Şase răniţi în incendiul de la club Colectiv se află în stare critică, a declarat marţi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică a Spitalului Floreasca, Ioan Lascăr.