Cele mai citite
 


O nouă terapie, promiţătoare împotriva cancerului de sân
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Sanatate si frumusete
 

Orlando, 10 iunie /Agerpres/ - O nouă terapie care vizează capacitatea celulelor canceroase de a se regenera este promiţătoare pentru tratarea cancerului de sân, în special a celor mai dificile tipuri, relatează AFP.

Acest tratament neutralizează o enzimă şi o împiedică să joace rolul său reparator pentru ADN-ul celulelor corpului. La fel ca şi celulele sănătoase, cele canceroase recurg la această enzimă, numită PARP (Poly (ADP-ribose) polymerase), pentru a se regenera când sunt afectate, în special de tratamente de chimioterapie.

Două studii au examinat dacă prin neutralizarea enzimei PARP, tumorile de sân sunt mai sensibile la chimioterapii.

Primul test clinic de fază 2 a fost efectuat pe 116 femei bolnave de cancer de sân numit triplu negativ, foarte greu de tratat. Unele dintre aceste femei au fost tratate cu chimioterapie şi un inhibitor al PARP numit BSI-201 al firmei BiPar Sciences, filială americană a laboratorului francez Sanofi-Aventis. Celelalte au fost tratate doar cu chimioterapie.

După şase luni, circa 62% dintre pacientele tratate cu BSI-201 şi chimioterapie au prezentat o ameliorare clinică, faţă de 21% din grupul martor, a indicat Dr. Joyce O'Shaughnessy, de la centrul Baylor-Charles Sammons din Dallas (Texas, sud), care a prezentat studiul la conferinţa American Society of Clinical Oncology (ASCO) la Orlando (Florida).

Al doilea studiu clinic a vizat 54 de femei care sufereau de cancer de sân avansat şi care aveau gena de mutaţie BRCA1 sau BRCA2 tratată cu inhibitorul PARP Olaparib al grupului farmaceutic englezo-suedez AstraZeneca, însă fără grup de comparaţie.

Rezultatele studiului clinic au arătat că 40% dintre pacientele care au luat doza cea mai mare de Olaparib au cunoscut o reducere a tumorii, a indicat Dr Andrew Tutt, de la Kings College din Londra.AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un medicament împotriva atacului cerebral ar putea acţiona asupra cancerului de sân Un medicament împotriva atacurilor cerebrale ar putea acţiona asupra cancerului de sân distrugând celulele maligne fără să le afecteze pe cele sănătoase, au indicat joi cercetători israelieni, relatează AFP.
O combinaţie de medicamente duce la dispariţia tumorii la sân, în 50 la sută din cazuri Madrid, 14 dec /Agerpres/ - O terapie bazată pe combinarea medicamentelor biologice împotriva cancerului de sân, aplicată înainte de intervenţia chirurgicală, duce la eliminarea tumorii în jumătate dintre cazuri, potrivit unei cercetări desfăşurate la nivel internaţional şi la care au participat oameni...
Alba: Femeile diagnosticate cu cancer ginecologic pot fi operate mai nou şi la spitalul din Alba Iulia Pacientele din Alba diagnosticate cu cancer de sân, ovarian sau de uter pot fi mai nou operate şi tratate la spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, fără a mai fi nevoie să se îndrepte spre alte centre din ţară, aşa cum s-a întâmplat până recent.
O fostă Miss Venezuela, a încetat din viaţă din cauza unui cancer de sân, la 28 de ani O fostă Miss Venezuela, Eva Ekvall, a cărei luptă cu cancerul de sân a fost urmărită cu sufletul la gură de opinia publică venezueleană, a pierdut acest război şi a încetat din viaţă la doar 28 de ani, transmite marţi Associated Press.
Factori care constituie risc de recidivă pentru cancerul de sân Moscova, 9 sep /Agerpres/ - Femeile predispuse la obezitate şi la vicii precum fumatul sau consumul de alcool sunt nu doar supuse unui risc mai mare de a se îmbolnăvi de cancer de sân, dar şi dezvoltă cu mult mai des recidive ale acestei boli, notează cotidianul rus Gazeta.
Cercetătorii americani dezvoltă o nouă metodă de imunoterapie în cancerul de sân Carolyn Bertozzi, profesor de chimie la Universitatea Stanford, a arătat că eliminarea unor zaharuri din jurul celulelor cancerului de sân poate activa sistemul imunitar înnăscut care începe să atace şi să distrugă ţesutul tumoral, informează agenţia Xinhua.