Cele mai citite
 


Buzău: Bugetul asistenţei sociale, în creştere cu 10 procente
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Buzău, 10 ian /Agerpres/ - Bugetul destinat asistenţei sociale în judeţul Buzău pe anul 2011 este cu 10 milioane de lei mai mare decât în anul precedent, în creştere cu aproape 10 la sută.
'Bugetul asistenţei sociale la nivelul judeţului Buzău este, în acest an, de 86,7 milioane de lei, faţă de numai 76,8 milioane de lei în anul precedent, o creştere semnificativă, în special pentru persoanele cu handicap', a declarat luni pentru AGERPRES directorul economic al Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Buzău, Cecilia Vişteanu.
Potrivit acesteia, bugetul celor peste 14.000 de persoane cu handicap din judeţul Buzău care primesc indemnizaţii este mai mare cu cinci milioane de lei, faţă de anul trecut, creşteri însemnate fiind consemnate la centrele de terapie ocupaţională şi centrele medico-sociale.
La nivelul judeţului Buzău, se află 12 centre de plasament care găzduiesc circa 1.200 de copii, precum şi cinci complexe de servicii comunitare cu peste 300 de adolescenţi şi bătrâni.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Conducerea DGASPC solicită demisia directorului centrului unde a murit un copil Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a solicitat luni demisia şefului Centrului pentru copii cu handicap sever nr. 8, unde în urmă cu două săptămâni a murit un copil.
Buzău: Peste 80 de copii din sistemul de protecţie, trataţi de stomatologi italieni O echipă este formată din 24 medici, asistenţi medicali şi igienişti profesionişti din Italia au tratat timp de două săptămâni peste 80 de copii din sistemul de protecţie socială din judeţul Buzău, fiind efectuate 400 de intervenţii stomatologice.
Buzău: Un nou centru destinat copiilor cu autism Un centru de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism unde 19 copii beneficiază de asistenţă de specialitate s-a deschis în cadrul Complexului de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din Buzău.
Buzău: Numărul copiilor abandonaţi, în creştere cu 40 de procente faţă de anul precedent Buzău, 10 mar /Agerpres/ - În judeţul Buzău au fost abandonaţi, în 2010, 50 de nou-născuţi - cu peste 40% mai mult decât în anul precedent -, dar numai 15 au fost adoptaţi.
Buzău: Persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora - fără indemnizaţii la final de an Primarul Constantin Boşcodeală a anunţat joi că persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora vor rămâne fără indemnizaţii din luna decembrie.
Buzău: Noi angajaţi la Protecţia Copilului Consiliul Judeţean Buzău a aprobat marţi angajarea a 20 de asistenţi maternali de către Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.