Cele mai citite
 


Medicii Lumii: seism social în Haiti, dacă nu continuă furnizarea de ajutoare
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 10 ian /Agerpres/ - Organizaţia Medecins du Monde (MdM, Medicii Lumii) a avertizat, luni, că - la un an de la cutremurul care a devastat statul Haiti - există posibilitatea 'reală' de a se produce un nou seism, de data aceasta cu caracter social, în cazul în care comunitatea internaţională nu îşi îndeplineşte angajamentele asumate faţă de această ţară, transmite EFE.
'Catastrofa a sporit gradul de dependenţă al populaţiei şi, dacă promisiunile făcute nu vor fi respectate - din cauza crizei economice sau a incapacităţii guvernului haitian de a face faţă situaţiei - există un risc real ca într-un an sau doi ani să aibă loc un seism social', a declarat directorul general pentru acţiuni umanitare din cadrul MDM, Pierre Salignon.

Într-o conferinţă organizată pentru a face un bilanţ al evenimentului, Salignon a remarcat faptul că problema nu este doar de ordin financiar, ci şi de ordin 'practic', în sensul că este necesar 'să se lucreze cu un stat care trebuie întărit şi, în acelaşi timp, este nevoie de garantarea planurilor de organizare şi reconstrucţie'.

Dezastrul natural a făcut 222.570 de morţi şi 300.572 de răniţi, iar 60 la sută din infrastructura guvernamentală a fost distrusă. Valoarea totală a pagubelor a ajuns la 7,8 miliarde de dolari (circa 6,1 miliarde de euro), echivalentul a 120 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) al statului Haiti în 2009. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Seism în China: Bilanţul victimelor creşte la cel puţin 47 de morţi Un cutremur de pământ cu magnitudinea de 5,9 grade, ce a fost urmat la scurt timp de o replică de o intensitate puţin mai mică, s-a soldat luni cu cel puţin 47 de morţi într-o regiune montană şi greu accesibilă din nord-vestul Chinei, conform unui nou bilanţ oficial, preluat de AFP.
ONU şi Crucea Roşie consideră că reconstrucţia statului Haiti va dura ani de zile Toate agenţiile umanitare ale Naţiunilor Unite şi Federaţia Internaţională a Societăţilor Crucii Roşii, alături de Semiluna Roşie, au estimat, marţi, că procesul de reconstrucţie şi de dezvoltare a statului Haiti va dura ani de zile, transmite EFE. Aceste aprecieri au fost făcute în contextul în care...
CICR trimite 40 de tone de medicamente şi echipamente medicale în Haiti Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) va trimite joi 40 de tone de medicamente şi aparatură medicală în Haiti pentru a le veni în ajutor miilor de persoane rănite în timpul violentului seism care a lovit marţi ţara, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei, citat de AFP.
Bilanţul epidemiei de holeră în Haiti depăşeşte 900 de morţi Ultimul bilanţ al epidemiei de holeră declanşate în Haiti în urmă cu trei săptămâni indică 917 morţi, ea manifestându-se deocamdată în şase din cele zece departamente, informează Reuters.
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.