Cele mai citite
 


MCSI a publicat spre consultare Ghidul solicitantului pentru e-sănătate
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 ian /Agerpres/ - Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru operaţiunea 3.2.4 'Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar (proiecte la nivel local)', în vederea lansării unui nou apel de propuneri de proiecte dedicat acestei operaţiuni.
Potrivit unui comunicat al MCSI, ghidul detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de solicitanţi şi proiectele acestora, regulile de finanţare, circuitul proiectului, modalitatea de selecţie a proiectelor, procesul de contractare şi implementare, precum şi drepturile şi obligaţiile beneficiarilor.
Suma maximă a finanţării acordate este de şase milioane de lei pentru parteneriate şi 1,6 milioane de lei pentru restul solicitanţilor eligibili, în timp ce valoarea minimă a finanţării acordate este de 500.000 lei.
Tipul solicitantului eligibil indică unităţile sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie, dar şi parteneriate între minimum trei unităţi sanitare publice cu paturi şi cu personalitate juridică proprie.
În cadrul acestei operaţiuni se finanţează proiecte care să asigure: reducerea reală a costurilor interne, reducerea timpului de prelucrare a datelor medicale, creşterea numărului persoanelor fizice care vor avea acces la servicii medicale informatizate, precum şi creşterea numărului personalului medical instruit pentru folosirea sistemelor informatice de e-sănătate.
Ghidul solicitantului este postat spre consultare pe site-ul Organismului Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, la secţiunea Consultare publică.
Operaţiunea 3.2.4 este inclusă în cadrul Domeniului Major de Intervenţie 2 'Dezvoltarea şi Creşterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne', Programul Operaţional Sectorial 'Creşterea competitivităţii economice' 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritară 3 - Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru sectoarele privat şi public.
OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MCSI a selectat 13 proiecte pentru operaţiunea e-Sănătate, în valoare de 32 milioane lei Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale /MCSI/ a aprobat pentru finanţare în cadrul operaţiunii e-Sănătate local un număr de 13 proiecte în valoare de 32 milioane de lei.
Iaşi: Fonduri de 1,5 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Institutul Socola Institutul de Psihiatrie 'Socola' a primit vineri, de la Ministerul Sănătăţii, acordul privind o finanţare de 1,5 milioane de lei pentru dotarea cu dispozitive şi aparatură medicală.
ISU Bucureşti şi Ilfov, dotate printr-un proiect cu finanţare europeană de peste 8 milioane de euro Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov şi Bucureşti vor fi dotate cu 38 de autospeciale, ambulanţe de prim ajutor şi de reanimare precum şi cu două centre mobile de comandă şi control în urma semnării unui proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 8 milioane de euro.
Finanţare din fonduri europene pentru comunităţile locale din judeţul Satu Mare Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, a căror valoare totală se ridică la circa 2,5 milioane de euro, informează ministerul de resort.
Sistem informatic şi informaţional integrat cofinanţat cu fonduri europene, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' derulează un proiect privind realizarea şi implementarea unui sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul pentru...
Finanţarea spitalelor din ASSMB în perioada 2009-2015 a fost de peste 900 de milioane de lei Unităţile sanitare care fac parte din Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) au primit din bugetul local o finanţare de peste 900 de milioane de lei în perioada 2009-2015, se arată într-un document al ASSMB privind strategia pentru perioada 2016 - 2020.