Cele mai citite
 


Sibiu: Inaugurarea celei mai mari saline artificiale din oraş
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Alergologie si Imunologie
 

Sibiu, 10 ian /Agerpres/ - Cea mai mare salină artificială din municipiul Sibiu a fost inaugurată luni, având două încăperi cu o suprafaţă totală de 65 de metri pătraţi, în care sunt 50 de tone de sare de la Slănic Prahova, Salina Sibiu reproducând microclimatul salinelor naturale, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.

'Salina Sibiu vine în întâmpinarea celor care suferă de boli ale aparatului respirator, adulţi şi copii. Sperăm că un număr mare de pacienţi ne vor trece pragul pentru a se bucura de efectele pozitive ale salinoterapiei', a declarat Radu Benchea, proprietarul salinei.
În cele două încăperi ale sale, Salina Sibiu poate găzdui 13 persoane concomitent. Camera pentru copii, cu o capacitate de şapte persoane, este adaptată micuţilor. Tabla de desen, desenele animate, jocurile şi muzica pentru copii, toate creează un mediu în care aceştia se pot juca în voie în timp ce beneficiază de terapia cu sare. Cu o capacitate de şase persoane, camera pentru adulţi le pune sibienilor la dispoziţie fotolii confortabile, lumini relaxante, muzică ambientală, reviste, cărţi şi un joc de şah.
Temperatura medie în salină este cuprinsă între 18 şi 20 de grade Celsius, iar umiditatea, asigurată prin fântâni de apă, se ridică la 55-70%. Tehnica folosită în realizarea Salinei Sibiu prezintă avantaje, deosebind-o de alte saline. Astfel, toate cele 5-6 feţe ale bulgărilor de sare de pe pereţi iau contact cu aerul, ceea ce asigură o salinitate crescută. La aceşti bulgări se adaugă sarea măcinată de pe podea.
O şedinţă durează 50 de minute, în timp ce un tratament complet cuprinde 12 şedinţe. Salina Sibiu oferă primele două şedinţe gratuit pentru toţi pacienţii. Preţul unui abonament porneşte de la 100 lei, iar pentru o singură şedinţă de la 12 lei. Este indicată repetarea tratamentului de două trei ori pe an.
Salinoterapia reprezintă inhalarea pe căile respiratorii a aerosolilor salini. După inhalare, aerosolii salini se depun pe întreg aparatul respirator: cavitate bucală şi nazală, faringe, laringe, alveole pulmonare. Terapia cu sare este recomandată persoanelor care suferă de astm, bronşită cronică, pneumonie, tuse provocată de fumat, infecţii respiratorii, dificultăţi de expectorare a sputei vâscoase, răceli, sinuzită, faringită, otite acute sau cronice, alergii cu simptome respiratorii, rinită, oboseală cronică, rezistenţă scăzută la stres şi nevroză.
Haloterapia curăţă tractul respirator, scade vâscozitatea sputei, reduce frecvenţa acceselor de tuse şi are efecte pozitive asupra florei microbiene din sistemul respirator. Mai mult, scade numărul bacteriilor, stimulează dezvoltarea florei normale din tractul respirator prevenind infecţii viitoare şi ajută pacienţii astmatici. AGERPRES

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
14 plante benefice pentru plamani si sistemul respirator Un val de infectii virale si bacteriene matura emisfera nordica si oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca de o gama larga de simptome ale sistemului respirator. Daca recurgi la medicina conventionala pentru a incerca sa rezolvi aceste infectii cu antibiotice, doar o sa sporesti...
Terapii alternative in afectiuni pulmonare Remediile complementare au reprezentat intotdeauna o alternativa de netagaduit la tratamentele alopate. Terapeutii din vremurile stravechi si-au dezvoltat cunostintele studiind modalitati de vindecare nenumarate, pentru diverse afectiuni. Articolul de astazi descrie metode alternative si naturiste...
Terapii alternative pentru afectiuni respiratorii Misiunea aparatului respirator este sa ii furnizeze oxigen sangelui si sa elimine din corp deseurile gazoase si in principal dioxidul de carbon. Aceste schimburi de gaze au loc la nivelul plamanilor, care pot fi victimele a numeroase afectiuni sau infectii.
Top 4 remedii naturale impotriva bronsitei Prevestitorul sezonului rece, tusea, poate fi un simptom pentru o gama variata de afectiuni: de la o simpla raceala, la infectii respiratorii acute sau inflamatii cauzate de alergii.
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Terapii alternative in afectiuni pulmonare Remediile complementare au reprezentat intotdeauna o alternativa de netagaduit la tratamentele alopate. Terapeutii din vremurile stravechi si-au dezvoltat cunostintele studiind modalitati de vindecare nenumarate, pentru diverse afectiuni. Articolul de astazi descrie metode alternative si naturiste...