Cele mai citite
 


Vaslui: Aproximativ 900 de internări în numai şapte zile la Spitalul de Urgenţă
luni, 10 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vaslui, 10 ian /Agerpres/ - Aproximativ 900 de internări, aproape dublu faţă de perioada similară a anului trecut, au fost înregistrate în prima săptămână a lui 2011, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui.
Potrivit conducerii unităţii sanitare, numărul mare de internări a dus la supraaglomerarea unor secţii ale spitalului şi, din această cauză, bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în pat.
'Cel mai aglomerat, în ultimele zile, a fost la psihiatrie şi boli interne, unde au fost peste o sută de internări pe secţie. Este însă aglomerat şi la neurologie şi la chirurgie', a declarat, luni, pentru AGERPRES Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.
Cu un număr crescut de pacienţi se confruntă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui care a intervenit luni în mai puţin de opt ore în peste 110 cazuri, numărul solicitărilor aproape dublându-se faţă de o zi obişnuită.
'La fiecare zece minute, ambulanţa transporta un bolnav la Urgenţă. Într-o zi obişnuită avem în medie aproximativ 150 de solicitări. Acum, ne-am confruntat cu o avalanşă de solicitări. Din acest motiv am fost nevoiţi să temporizăm anumite solicitări, astfel încât să nu avem disfuncţionalităţi în activitate', a spus Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui.
Printre solicitanţi au predominat persoanele care suferă de afecţiuni cardiace şi neurologice grave.
Medicii vasluieni susţin că majoritatea pacienţilor care s-au prezentat la spital în primele zile ale anului 2011 sunt cazuri grave care, cu toate că erau bolnavi de multă vreme, au preferat să stea acasă de sărbători.
'Vin la noi în stare extrem de gravă. De multe ori, ajung direct pe masa de operaţie. Sunt pacienţi care nu acordă nici cea mai mică atenţie stării lor de sănătate şi din această cauză ajungem să cheltuim pentru tratarea lor sume imense', a spus, Mircea Zavate, şeful Secţiei de Chirurgie din cadrul SJU Vaslui.
Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a SJU Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Potrivit conducerii SJU Vaslui, numărul persoanelor diagnosticate cu accidente vasculare cerebrale a înregistrat în acest an o creştere alarmantă la nivelul judeţului Vaslui şi din această cauză secţia de neurologie este arhiplină, cele 50 de paturi fiind insuficiente în comparaţie cu numărul mare de internări.
Zilnic, la SJU Vaslui sunt diagnosticate la câte trei cazuri de accidente vasculare, această afecţiune ocupând primul loc în cazul îmbolnăvirilor de la neurologie, iar, din trei cazuri, două necesită internare şi astfel secţia este tot timpul arhiplină.
Persoanele predispuse la accidente vasculare cerebrale sunt hipertensivii, iar un factor important care duce la apariţia unui accident vascular cerebral îl reprezintă stresul.
La Spitalul Judeţean de Urgenţe din Vaslui, au fost trataţi în anul 2010 peste 850 de pacienţi care au suferit accidente vasculare. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Bărbat în stare gravă, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat marţi elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iaşi.
Vaslui: Avalanşă de solicitări la Serviciul de Ambulanţă Judeţean după introducerea coplăţii Introducerea coplăţii a determinat o creştere cu aproximativ 25 la sută a numărului de apeluri către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui. Potrivit conducerii instituţiei, cetăţenii cred că solicitând salvarea vor fi consideraţi urgenţe medicale şi vor fi scutiţi de coplata introdusă în spitale...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: În 2012, a crescut numărul de apeluri abuzive la ambulanţă Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a înregistrat în cursul anului trecut o creştere a numărului de apeluri pentru cazuri care nu reprezintă urgenţe medicale.
Vaslui: Serviciul de Ambulanţă contestă în instanţă amenda primită în cazul decesului fetiţei de la Huşi Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au contestat, miercuri, în instanţă o amendă în valoare de 20.000 primită de la Ministerul Sănătăţii în cazul fetiţei de patru ani decedate la 40 de minute după internarea la Spitalul Municipal Huşi, unde a fost diagnosticată cu laringită...