Cele mai citite
 


Gripă porcină: 19.273 de cazuri în 66 de ţări şi 117 morţi (nou bilanţ OMS)
miercuri, 10 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Geneva, 10 iunie /Agerpres/ - Virusul A/H1N1 al gripei porcine a contaminat 19.273 de persoane în 66 de ţări şi a provocat 117 decese, conform ultimului bilanţ dat publicităţii miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Nici un continent nu mai este în prezent scutit de prezenţa virusului mutant, după ce Egiptul a anunţat marţi primul caz diagnosticat în Africa.

De la precedentul bilanţ al OMS, dat publicităţii luni, au fost confirmate 1.863 de noi cazuri de gripă porcină, dintre care două mortale.

Majoritatea noilor cazuri au fost înregistrate în SUA: 1.078 pacienţi, dintre care doi şi-au pierdut viaţa.

Celelalte creşteri semnificative ale numărului cazurilor confirmate de OMS au avut loc în Australia (+204 cazuri), Canada (+194 cazuri) şi Marea Britanie (+110 cazuri).

Bulgaria (1 caz), Egipt (1), Liban (3) şi Nicaragua (1) au apărut şi ele pe lista OMS a statelor în care s-a răspândit maladia.

Precedentul bilanţ era de 17.410 persoane contaminate cu gripă porcină în 62 de ţări şi de 115 morţi. AGERPRES/(Florin Ştefan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.