Cele mai citite
 


SUA/atac: Medicii rămân optimişti în ce priveşte restabilirea Gabriellei Giffords
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii rămân optimişti în ce priveşte restabilirea Gabriellei Giffords, membra Congresului american rănită grav sâmbătă în atacul armat produs sâmbătă la Tucson, statul Arizona, a cărei stare 'critică' nu s-a agravat, transmite AFP.
'În ce priveşte restabilirea, nicio schimbare în starea de sănătate este un lucru bun în acest stadiu', a explicat Michael Lemole, neurochirurg la University Medical Center (UMC) din Tucson.

Potrivit acestuia, 'scanerele arată că nu există o inflmare suplimentară a creierului'. 'Acest tip de inflamaţie poate uneori să aibă nevoie de 3-5 zile pentru a se dezvolta la maximum. Însă fiecare zi care trece fără ca situaţia să se înrăutăţească ne face puţin mai optimişti', a declarat Lemole.

Medicul a dat asigurări că Gabrielle Giffords continuă să reacţioneze la comenzi simple, cum ar fi ridicarea unui deget.

Dintre ceilalţi răniţi, opt se află la spitalul din Tucson, doi fiind la terapie intensivă.

Autorul atacului armat soldat cu şase morţi şi 14 răniţi a fost inculpat duminică pentru omoruri şi tentative de omor. Atacatorul Jared Loughner, ale cărui motive nu sunt cunoscute, urma să compară luni după-amiază în faţa unui tribunal din Phoenix.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Doi răniţi în accidentul de la Tulcea, la terapie intensivă, la Spitalul Universitar; unul dintre ei va fi operat Doi bărbaţi răniţi în accidentul de la Tulcea, în vârstă de 20, respectiv, 31 de ani, au ajuns, vineri, la Spitalul Universitar din Capitală.
Spitalul Militar: Starea a şase răniţi de la Colectiv aflaţi la Terapie Intensivă rămâne critică Starea a şase răniţi din clubul Colectiv din cei opt internaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar rămâne critică, a declarat miercuri comandantul instituţiei medicale, Florentina Ioniţă Radu.
Spitalul Universitar: 9 răniţi în incendiul din Colectiv - în stare critică; 5 externaţi Treisprezece răniţi în incendiul din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Universitar se află la Secţia de terapie intensivă, nouă dintre aceştia sunt în continuare în stare critică, iar cinci pacienţi au fost externaţi, fiind posibil să iasă şi alţii din spital în cursul săptămânii, a anunţat, luni...
Spitalul "Grigore Alexandrescu": Doi pacienţi în stare critică, alţi trei în stare gravă În Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" se află doi pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubaţi, şi trei în stare gravă.
Spitalul de Arşi: Patru răniţi în Colectiv - la Terapie Intensivă; 11 - în stare gravă, dar stabili Patru răniţi în incendiul din clubul Colectiv se află la Terapie Intensivă, iar ceilalţi 11 sunt în stare gravă, dar stabili, fiind internaţi pe secţii, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.
UPDATE Spitalul Militar:Trei răniţi la Colectiv sunt mult mai bine; cinci sunt în stare gravă Trei dintre pacienţii aflaţi la Terapie Intensivă la Spitalul Militar în urma incendiului de la clubul Colectiv au o stare mult mai bună şi vor fi transferaţi în secţia de arşi, dar cinci rămân în stare gravă, unul fiind intubat, a anunţat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ioniţă Radu.