Cele mai citite
 


Vaslui: Peste o mie de dosare ale persoanelor cu handicap trebuie reevaluate
marţi, 11 ianuarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 1.000 de dosare din judeţul Vaslui trebuie reevaluate, a rezultat în urma campaniei naţionale de control privind încadrarea în grad de handicap grav şi accentuat a persoanelor adulte neinstituţionalizate la sfârşitul lunii decembrie 2010.
Scopul campaniei demarate la mijlocul lunii iunie 2010 a fost acela de a identifica persoanele care sunt sănătoase, dar care deţin acte care indică o suferinţă gravă, fiind încadrate pe nedrept în grad de handicap şi beneficiind astfel de indemnizaţie şi de alte drepturi.
În judeţul Vaslui sunt în prezent 5.530 de persoane care sunt încadrate într-un grad de handicap, iar dintre acestea 2.031 suferă de un handicap fizic, 1.636 au probleme grave vizuale, iar 1.663 de persoane au alte tipuri de handicap.
Verificările au fost efectuate de către o comisie mixtă, din care au făcut parte reprezentanţi ai?Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.
''În judeţul Vaslui sunt înregistrate 5.530 de persoane cu dizabilităţi, iar noi am efectuat verificări la 1.158 de dosare, dintre care doar 21 au fost găsite în regulă. Restul dosarelor erau incomplete, astfel că au fost trimise pentru reevaluare'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, Loredana Stanciu, şefa Compartimentului de Inspecţie Socială din cadrul ITM Vaslui.
În vizorul comisiei au fost în special dosarele persoanelor cu handicap fizic şi vizual.
În ultima parte a anului 2010 şi Casa Judeţeană de Pensii (CJP) a verificat dosarele vasluienilor care primesc pensii de invaliditate.
''Au fost verificate aproximativ 11.000 de dosare, iar 129 de persoane au fost depensionate. De asemenea, şi numărul celor care au solicitat să se pensioneze pe caz de boală a scăzut drastic'', a spus purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Vaslui, Loredana Enache.
Numărul dosarelor de pensionare pe caz de boală depuse la CJP Vaslui şi respinse de comisia de analiză din cadrul instituţiei a crescut la finalul anului 2010 de zece ori faţă de prima jumătate a anului trecut.
Medicii din cadrul comisiei de verificare de la nivelul CJP Vaslui nu au fost mulţumiţi de documentele prezentate de cetăţenii care doreau să se pensioneze anticipat pe motiv de incapacitate de muncă. AGERPRES/ ()
***
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015 Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015, ajungând la 759.019 persoane, se arată în datele Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice.
Botoşani: Zeci de persoane cu handicap, trimise la reevaluare Zeci de persoane din judeţul Botoşani, care beneficiază de indemnizaţii de handicap, vor trebui să fie reevaluate, în urma unor verificări efectuate de o comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Inspectoratului...
CRJ: 5.000 de persoane instituţionalizate cu dizabilităţi mintale au murit, în ultimii 5 ani, în condiţii necunoscute Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov, ai Centrului de Investigaţii Media, Centrului de Resurse Juridice (CRJ) şi ai Guvernului au participat miercuri, la Braşov, la o dezbatere privind rezultatele monitorizărilor independente şi ale investigaţiilor j...
Vaslui: Tânăra ţinută legată de mama sa a fost internată într-un centru social Tânăra în vârstă de 21 de ani din localitatea vasluiană Mocani, diagnosticată cu handicap de gradul I şi care era ţinută legată de mama sa, a fost luată miercuri de Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Vaslui din mediul familial şi internată într-un centru social.
Buzău: Nereguli la dosarele a jumătate dintre persoanele cu dizabilităţi O comisie mixtă formată din inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au verificat prin sondaj aproape 800 de persoane cu dizabilităţi din 14 localităţi, aproape jumătate dintre dosare prezentând diverse nereguli.